Στην Δ.Ε.Θ. η PHILOXENIA 2021

Έπειτα από ένα χρόνο αναστολής της λειτουργίας της, λόγω της πανδημία η έκθεση PHILOXENIA άνοιξε το πρωί τις πύλες της στον εκθεσιακό χώρο της Δ.Ε.Θ., προσφέροντας στους επισκέπτες την δυνατότητα μιας μικρής περιήγησης σε όλη την Ελλάδα.

235 εκθέτες από 12 χώρες παρουσιάζουν γνωστές και άγνωστες διαδρομές, τοπία και τρόπους διασκέδασης, για να απολαύσουν οι ταξιδιώτες το 2022. Περίπου 1.500 επαγγελματικές συναντήσεις μεταξύ ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων έχουν ήδη κλειστεί, έως και την Κυριακή που θα λειτουργεί η έκθεση, προδιαγράφοντας θετικές εξελίξεις.

Το ταξίδι διακοπών θεωρείται αυτονόητο, αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. Κάποτε η μικρή ελίτ των προνομιούχων του πλανήτη επέλεγε έναν τόπο διακοπών, μέσα από βιβλία, αφηγήσεις περιηγητών, πίνακες ζωγραφικής και καρτ-ποστάλ. Τον 20ο αιώνα οι εύποροι αυξήθηκαν σε απίστευτους αριθμούς, οι αποστάσεις μίκρυναν και εκατομμύρια άνθρωποι απέκτησαν δυνατότητες αδιανόητες στο παρελθόν. Τα τελευταία χρόνια η τηλεόραση και τα διάφορα μέσα επικοινωνίας έφεραν τις πιο απομακρυσμένες περιοχές στο σπίτι μας και από την άνεση του καναπέ σχεδιάζονται ταξίδια ονειρικά.  Η ΕΡΤ3 συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στο να καταστήσει προσβάσιμες οπτικά και ενημερωτικά σε όλους, περιοχές της Ελλάδος που αξίζουν μια επίσκεψη.

Η Σπάρτη δεν είναι γνωστή μόνο για τους 300 του Λεωνίδα και τον Μυστρά. Ιστορία, φύση, γαστρονομία, λαογραφία και παράδοση είναι επιγραμματικά κάποια από όσα έχει να προσφέρει μια ξεχωριστή πόλη. Σε κάποιες περιπτώσεις η κίνηση ξεπέρασε ακόμη και το 2019 σημειώνει η Γεωργία Ζαχαράκη, αντιδήμαρχος τουρισμού Σπάρτης.

Η έκθεση συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στο να γνωρίσουν οι κάτοικοι της βορείου Ελλάδος και γενικότερα το νησί σημειώνει ο Παναγιώτης Γιαννιώτης, υπεύθυνος τουριστικής προβολής του Δήμου Κηθύρων, εκφράζοντας και τις ευχαριστίες του στην ΕΡΤ3 για την προβολή που έδωσε στα Κήθυρα. Πρόκειται για έναν τόπο που συγκεντρώνει στοιχεία από κάθε ιστορική περίοδο και μια ιδιαίτερη φύση, που υμνήθηκε από ξένους κυρίως περιηγητές.

Στόχος όλων των συμμετεχόντων στην έκθεση αλλά και του υπουργείου τουρισμού είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος