Ιωάννινα: Επαφές Κυρ. Πιερρακάκη με επίκεντρο τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την εξυπηρέτηση του πολίτη

Αμέριστη θα είναι η στήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε κάθε προσπάθεια του Δήμου Ιωαννιτών για ψηφιακό μετασχηματισμό με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Αυτή ήταν η δέσμευση του Υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη κατά τη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Στη συνάντηση πήραν μέρος συνεργάτες του Υπουργού, ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για ψηφιακά θέματα Φώτης Βάββας και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Ευάγγελος Καρβούνης.

Η συζήτηση ήταν εκτενής και παρουσιάστηκε όλος ο σχεδιασμός του Δήμου για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και νέων ψηφιακών εργαλείων.

Ο Δήμος Ιωαννιτών χρηματοδοτείται με το ποσό των 3,1 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Υπουργείου για  τις έξυπνες πόλεις και όπως τόνισε ο κ. Πιερρακάκης θα στηριχθεί κάθε άλλη πρωτοβουλία ώστε τα Γιάννενα να αποτελέσουν πόλη-πρότυπο στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ιωαννίνων για τη συνεργασία που είχαν και τόνισε ότι θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια του Δήμου για ψηφιακό μετασχηματισμό. Στις δηλώσεις του ανέφερε ακόμη ότι η αυτοδιοίκηση είναι στην πρώτη γραμμή για την εξυπηρέτηση των πολιτών και έτσι ο ψηφιακός μετασχηματισμός πρέπει να απλωθεί σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης.

Η βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη στο επίκεντρο της επίσκεψης του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην Περιφέρεια

Ιωάννινα: Επαφές Κυρ. Πιερρακάκη με επίκεντρο τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την εξυπηρέτηση του πολίτηΗ βελτίωση της εξυπηρέτησης του Πολίτη, βρέθηκε στο επίκεντρο της επίσκεψης του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και στην Περιφέρεια Ηπείρου και στη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, Αντιπεριφερειάρχες και υπηρεσιακά στελέχη.

Τον Υπουργό ενημέρωσε και για διάφορα άλλα ζητήματα που αφορούν την Ήπειρο ο Περιφερειάρχης, ενώ εκτεταμένη συζήτηση έγινε και για το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας που προετοιμάζει η Περιφέρεια.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση και  το Υπουργείο είναι αρωγός στο έργο της Περιφέρειας για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του Πολίτη, σε όλο το επίπεδο της Διοίκησης.

Επίσκεψη στο Οικολογικό (Πράσινο) Κέντρο Δεδομένων της ΕΔΥΤΕ ΑΕ στον ποταμό Λούρο

Νωρίτερα ο Υπουργός επισκέφθηκε το Οικολογικό (Πράσινο) Κέντρο Δεδομένων της ΕΔΥΤΕ ΑΕ στον ποταμό Λούρο όπου έγινε υπογραφή μνημονίου επέκτασης συνεργασίας μεταξύ ΕΔΥΤΕ ΑΕ και ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Το μνημόνιο υπέγραψαν οι Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Πρόεδρος της ΕΔΥΤΕ Καθ. Στέφανος Κόλλιας, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Κωνσταντίνος Μαύρος. Με βάση το Μνημόνιο που υπογράφηκε, επικυρώνεται η επιτυχής συνεργασία ετών. Έτσι, η ΕΔΥΤΕ θα συνεχίζει να παρέχει στη ΔΕΗΑΝ δικτυακές, τηλεπικοινωνιακές και υπολογιστικές υπηρεσίες για την προώθηση καινοτόμων δράσεων. Από πλευράς της, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα εξακολουθεί να παρέχει τον χώρο και «καθαρή» ενέργεια από ανανεώσιμες μορφές ενέργειας στο Οικολογικό Κέντρο Δεδομένων της ΕΔΥΤΕ για την υποστήριξη των δράσεων Ψηφιακού Μετασχηματισμού, δείχνοντας από κοινού το δρόμο της πράσινης ανάπτυξης στην Ψηφιακή αλλά και οικολογική ταυτόχρονα διακυβέρνηση.

Στο χώρο του Μικρού Υδροηλεκτρικού Σταθμού (ΜΥΗΣ) «Λούρος» της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, η ΕΔΥΤΕ υλοποίησε το πρώτο «οικολογικό» (Green) Data Center, του οποίου η λειτουργία στηρίζεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, διασφαλίζει εξοικονόμηση ενέργειας μεγαλύτερη από 70% και ψύχεται με νερό από τον ποταμό Λούρο. Το κέντρο δεδομένων παρέχει υπηρεσίες «Υπολογιστικού Νέφους» (cloud computing), κυρίως στην Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Κοινότητα, και είναι πλήρως διασυνδεδεμένο με τα υφιστάμενα κέντρα δεδομένων και υπηρεσιών της ΕΔΥΤΕ στο ΥΠΑΙΘ και στην Κνωσσό, με λειτουργία ως εφεδρικό Κέντρο Δεδομένων σε απομακρυσμένο χώρο (geo protection disaster recovery).

Ιωάννινα: Επαφές Κυρ. Πιερρακάκη με επίκεντρο τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την εξυπηρέτηση του πολίτηΟ Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε: «Συνηθίζουμε να προσεγγίζουμε τα ψηφιακά εργαλεία μέσα από το πρίσμα της διευκόλυνσης της καθημερινότητας όλων των πολιτών. Σήμερα, μέσα από το μνημόνιο επέκτασης συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ΕΔΥΤΕ, και ΔΕΗ Ανανεώσιμες προβάλλεται μια επιπλέον προστιθέμενη αξία που διαθέτουν: η συμβολή τους στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει φέρει την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των “πράσινων” πρωτοβουλιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δείχνοντας έμπρακτα ότι μπορούμε και πρέπει να καινοτομήσουμε. Και το Οικολογικό Κέντρο Δεδομένων της ΕΔΥΤΕ ΑΕ στον ποταμό Λούρο αποτελεί μια εικόνα από το μέλλον της χώρας – ένα μέλλον πρωτοπορίας και προσαρμογής στις διεθνείς ψηφιακές και οικολογικές εξελίξεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος