Καιρός: Βροχές το Σαββατοκύριακο στα δυτικά – Συννεφιά στην Αττική

Το Σάββατο μόνο στο Ιόνιο θα βρέξει τοπικά, η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Την Κυριακή βροχές αναμένονται κυρίως στα δυτικά, ενώ στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν και καταιγίδες τη νύχτα προς Δευτέρα πιθανόν τοπικά ισχυρές.

Το Σάββατο στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο, όπου πιθανώς αργότερα να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα το πρωί και το βράδυ θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι μόνο στο Ιόνιο τη νύχτα θα φτάσουν τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, μόνο το πρωί βόρειοι μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.Η ορατότητα το πρωί και το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες όπου από το βράδυ πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν από τις βραδινές ώρες βροχές, στην ανατολική Πελοπόννησο και από τη νύχτα στην ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία. Τις πρωινές ώρες στα ανατολικά θα σημειωθούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος