Συγκινητικές στιγμές στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας (video)

Σχεδόν 10.000 αθλητές πήραν μέρος στον 38ο αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας στον οποίο κυριάρχησαν ο Κώστας Γκελαούζος και η Γκλόρια Πριβιλέτζο. Ο Έλληνας μαραθωνοδρόμος πέτυχε ιστορική πρωτιά, καθώς έσπασε το ρεκόρ διαδρομής που ήταν ακατάρριπτο για 17 ολόκληρα χρόνια: από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004!

Ο 38ος αυθεντικός μαραθώνιος της Αθήνας έγινε με φόντο την υπερπροσπάθεια των περίπου 10 χιλιάδων αθλητών που συμμετείχαν αλλά και συγκινητικών στιγμών που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να παράσχει.

O δρομέας Γρηγόρης Σκουλαρίκης, έτρεξε με την κόρη του Αγγελική, που έχει σύνδρομο Down και έστειλαν το πιο ηχηρό μήνυμα αποφασιστικότητας αλλά και αγάπης. “Ήταν καταπληκτικό, η Αγγελικούλα ήταν η καλύτερη σήμερα, κάναμε μεγάλη προσπάθεια από το Μαραθώνα έως εδώ. Εμείς τρέχουμε για όλους τους γονείς με παιδάκια με ιδιαιτερότητες που κάνουμε κάθε μέρα το δικό μας αγώνα, το δικό μας μαραθώνιο” δήλωσε ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης.

Την πρώτη της νίκη πανηγύρισε η μέχρι πρότινος ερασιτέχνης Γκλόρια Πριβιλέτζιο, η οποία για περίπου 2 λεπτά δεν κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ της Μαρίας Πολύζου από το 1997 και όπως λέει, ο προπονητής της ξέχασε το σορτσάκι της και έτρεξε με αντρικό. “Με παίρνει τηλέφωνο κλαίγοντας και μου λέει ξέχασα να πάρω το σορτσάκι μου, τι θα κάνουμε; Φανταστείτε το άγχος του αθλητή να μην έχει τα ρούχα του να τρέξει” τόνισε ο προπονητής της.

Ο πρεσβύτερος όλων των αθλητών που συμμετείχαν στην κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου Αθηνών ήταν ο 90χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Στέλιος Πρασσάς. “Θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε για να δοξάσουμε την Ελλάδα που εφάρμοσε το Μαραθώνιο που είναι παγκόσμιος. Εκείνο είναι το κυριότερο και η αγάπη μου να φτάσει έως το Καλλιμάρμαρο” δήλωσε ο Στέλιος Πρασσάς.

Ο 89χρονος δρομέας από την Καλαμάτα, Παναγιώτης Δούσης, νίκησε τον καρκίνο και τρέχει από το 2014 χωρίς στομάχι. “Είμαι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που τρέχω χωρίς στομάχι. Χάρη στο τρέξιμο νίκησα τον καρκίνο. Έκανα την επέμβαση και είμαι τώρα οκτώ χρόνια μια χαρά” τόνισε ο Παναγιώτης Δούσης.

Στο Καλλιμάρμαρο στάδιο ανταμείβονται οι κόποι μιας πολύ μεγάλης πορείας, μιας δοκιμασίας που για τους συμμετέχοντες ξεκινάει πολλούς μήνες πριν από την εκκίνηση στο Μαραθώνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος