Ξεκινά το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Τρίπολης

Αρχίζουν τα πρώτα έργα για το μεγάλο έργο της ανάπλασης, της κεντρικής πλατείας της Τρίπολης, μετά την υπογραφή στο δημαρχείο της σχετικής σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία.

Ξεκινά το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της ΤρίποληςΤο έργο έχει προϋπολογισμό μελέτης 3,3 εκατ. ευρώ και η συνολική προθεσμία εκτέλεσης είναι οι 15 μήνες. Θα γίνει τμηματικά και κατόπιν συνεννόησης με τους επαγγελματίες και τους καταστηματάρχες της γύρω περιοχής.

Σε συνέντευξη Τύπου, για την παρουσίαση της υπογραφής της σύμβασης, ο δήμαρχος, Κώστας Τζιούμης, σημείωσε: “Εξ αρχής ήταν κύριος στόχος της δημοτικής αρχής, να αναπλάσει την πλατεία και για το λόγο αυτό, συντάχθηκε μελέτη, αποκλειστικά για την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει ο Δήμος, ούτε ένα ευρώ, υποβλήθηκε η πρόταση στο ΕΣΠΑ, έγινε η ένταξη του έργου στις αρχές Απριλίου, ακολούθησε διεθνής διαγωνισμός, για τη δημοπράτησή του και σήμερα, μετά από 6,5 μήνες, που αποτελεί ρεκόρ ταχύτητας, είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση, να ξεκινάμε το έργο”.

Ξεκινά το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της ΤρίποληςΣύμφωνα με το δήμαρχο, θα υπάρξει συνάντηση του δήμου, του εργολάβο και των επαγγελματιών της περιοχής, ώστε να καθοριστεί ο τρόπος που θα γίνει η εκτέλεση του έργου, για να υπάρχει όσο το δυνατόν μικρότερη όχληση για όλους.

Με το έργο αυτό θα αλλάξει η μορφή και η εικόνα του κέντρου, αφού θα ενοποιηθεί το αστικό κομμάτι με τους άλλους πεζόδρομους. Το έργο περιλαμβάνει οικοδομικές εργασίες, καθαιρέσεις – αποξηλώσεις – εκσκαφές , ηλεκτρολογικές – υδραυλικές εργασίες κλπ.

Η συνολική διαμόρφωση, περιλαμβάνει έκταση, 6.300 τ.μ. περίπου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος