Φερέιρα: «Ανεβήκαμε και κατακτήσαμε άλλο ένα βουνό – Δεν ξέρω αν θα μείνω»

Ο Αμπέλ Φερέιρα, μετά την κατάκτηση για δεύτερη σερί χρονιά του Κόπα Λιμπερταδόρες, μέσα από μία μακροσκελή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έσπευσε να αποθεώσει τους παίκτες του, καθώς επίσης και ολόκληρη την ομάδα, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε ό,τι έχουν δεσμευτεί να γράφουν ιστορία:

«Φτάσαμε εδώ που είμαστε χάρη στις πολύ ισχυρές συμπεριφορές και στάσεις μας. Είμαστε μια σπουδαία ένωση, μείναμε ενωμένοι, έχουμε ένα πολύ ισχυρό επίπεδο αφοσίωσης και μια μεγάλη ικανότητα να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Είχαμε πολλά εμπόδια, αλλά και πολλή υποστήριξη και πολλοί άνθρωποι ήταν πάντα δίπλα μας. Ο καθένας από τους παίκτες, ο πρόεδρος, ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο, οι οικογένειές μας, οι υπάλληλοι, οι οπαδοί μας…

Ανεβήκαμε και κατακτήσαμε άλλο ένα βουνό, πήγαμε όλες μας τις στάσεις σε άλλο επίπεδο. Ακόμα πιο ενωμένοι, ακόμα περισσότερη αφοσίωση, ακόμα πιο ανταγωνιστικοί.

Όπως είπα σε όλους τους ανθρώπους μας πριν από το σημερινό παιχνίδι, έπρεπε να τους κοιτάξουμε στα ίσα και να δημιουργήσουμε ένα πραγματικό ”τοίχος” από ανθρώπινους ”βράχους”, να δώσουμε έναν όρκο, πως θα χρησιμοποιούσαμε όλους τους πόρους μας, όλες μας τις δυνάμεις, για να πετύχουμε αυτή τη νίκη.

Εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον; ΝΑΙ! Εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας; ΝΑΙ!

Είμαστε όλοι ένα, πάντα δεσμευόμασταν να συνεχίσουμε να γράφουμε την ιστορία μας και να προστατεύουμε αυτό που είναι δικό μας».

Λίγο πριν ωστόσο, στη συνέντευξη τύπου, άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο όσον αφορά το μέλλον του, τονίζοντας ότι τώρα πρέπει να προσέξει τη σωματική και ψυχική του υγεία:

«Είμαι ήρεμος, σε ειρήνη με τον εαυτό μου, αισθάνομαι την ολοκλήρωση. Έχω ήδη πει ότι ο τρόπος που ζούμε το ποδόσφαιρο είναι πολύ έντονος, ο τρόπος που παίζεις στη Βραζιλία είναι πολύ έντονος. Θα πρέπει να σκεφτώ πολλά για το τι θέλω για τον εαυτό μου για το παρόν και για το μέλλον.

Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο. Έχω ήδη πει ότι το πρόγραμμα είναι απάνθρωπο. Πρέπει να σκεφτώ πολύ σκληρά για να μείνω στην Παλμέιρας. Είμαι ευγνώμων, αλλά πρέπει να σκεφτώ. Εδώ υπάρχει “παιχνίδι, προπόνηση, παιχνίδι”. Είναι απάνθρωπο αυτό που κάνουν στη Βραζιλία. Είμαι στο το ψυχικό μου όριο. Πρέπει να προσέχω τη σωματική και ψυχική μου υγεία»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος