Η πρώτη φάρμα στρουθοκαμήλων που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα το 1996, είναι πλέον η τελευταία εναπομείνασα και λειτουργεί στην Πεντάπολη Σερρών.
Πριν από 26 χρόνια ο Γιάννης Αχλατλής, έφερε από την Κύπρο 32 πουλιά στρουθοκαμήλων και τα εγκατέστησε στην ιδιόκτητη φάρμα του σε μία έκταση 40 στρεμμάτων. Η επιχείρηση περιλαμβάνει την εκτροφή, αλλά και την παρασκευή – τυποποίηση όλων των παραγομένων προϊόντων. Όπως εξηγεί ο κ. Αχλατλής πρώτο προϊόν είναι το κρέας, το δέρμα, το λίπος που χρησιμοποιείται για καλλυντικά, ακόμη και τα πούπουλα διοχετεύονται στην αγορά. Όσον αφορά το κρέας θεωρείται το καλύτερο που υπάρχει συγκρινόμενο με όλα τα άλλα. Οι περισσότεροι πελάτες επιλέγουν την διατροφή με προϊόντα στρουθοκαμήλου έπειτα από εισήγηση των θεραπόντων ιατρών, καθώς θεωρείται το πλέον υγιεινό. Το κρέας στρουθοκαμήλου θεωρείται από τα καλύτερα, όσον αφορά τα θρεπτικά του συστατικά, ενώ περιέχει μηδενικό ποσοστό λίπους.
Μια τελευταία ποικιλία που έχει εισάγει ο κ. Αχλατλής είναι τα πουλιά Εμού, που συναντώνται κυρίως στην Αυστραλία, και τα οποία γεννούν αυγά τους χειμερινούς μήνες, ενώ οι στρουθοκάμηλοι γεννούν τα αυγά τους από την άνοιξη έως το φθινόπωρο. Αυτά τα αυγά αντιστοιχούν σε 35 κοινά αυγά κότας. Ζώα με μακρύ βίο μπορούν να είναι παραγωγικά για περισσότερα από 17-18 χρόνια.
Τα προϊόντα είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό, ενώ λόγω του υψηλού κόστους δεν είναι προσιτά για διαρκή κατανάλωση, αλλά διατίθενται σε κάποια καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος