Κανονικά η λειτουργία του υποκαταστήματος Εθνικής Φερών

Όλα ξεκίνησαν από τον περασμένο  Ιούνιο  όταν η ξαφνική απόφαση της Εθνικής Τράπεζας ανακοίνωνε, ότι το υποκατάστημα της στις Φέρες  θα κλείσει.

Κάτι που προκάλεσε την έντονη αναστάτωση της τοπικής κοινωνίας και των φορέων με το δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης να συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση δια περιφοράς για το θέμα αυτό, όπου με ομόφωνη απόφαση αποφάσισε να στείλει επιστολή στη διοίκηση της Τράπεζας ζητώντας να ακυρωθεί η συγκεκριμένη απόφαση, κάτι  που  επιβάρυνε την ήδη δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση της Δημοτικής ενότητας Φερών με αρνητικές επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή 10.000 κατοίκων

Όπως αναφέρεται στην επιστολή.

Η σταδιακή αφαίμαξη των υπηρεσιών εμποδίζουν κάθε προοπτική ανάπτυξης. Στους οικισμούς των Φερών, ζουν, κυρίως, ηλικιωμένοι και υπερήλικες, συνταξιούχοι, αγρότες και μετανάστες που επέστρεψαν στην πατρίδα τους μετά από πολλά χρόνια εργασίας στην ξενιτιά. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι, επαρκώς, εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, ώστε να αξιοποιούν διεξοδικά τις υπηρεσίες ebanking. Με το κλείσιμο του καταστήματος θα είναι αναγκασμένοι να ταλαιπωρούνται αφάνταστα μετακινούμενοι 30 και 40 χιλιόμετρα από τα χωριά τους στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου, να ανοίξουν ένα τραπεζικό λογαριασμό, να κάνουν ανάληψη, κατάθεση κλπ.

Η διατήρηση της λειτουργίας του καταστήματος, θα  δώσει την δυνατότητα, ως Δημοτικό Συμβούλιο, να αποφασίσουμε την ενδυνάμωση της συνεργασίας μας με την τράπεζα σας, όπως και με όλες τις τράπεζες που διατηρούν υποκατάστημα στις Φέρες, σε ότι αφορά τις καταθέσεις του Δήμου και των νομικών προσώπων του.

Ακολούθησε μια συνάντηση με την διοίκηση στην Αθήνα όπου οι υποσχέσεις δεν ήταν οριστικές για το θετικό η το αρνητικό αποτέλεσμα.

Έτσι μια νέα συνάντηση την περασμένη Δευτέρα με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης  συνοδευόμενο από τον Μητροπολίτη Άνθιμο και τους δυο βουλευτές Χ. Δερμεντζόπουλο και Ν. Γκαρά  να  επισημαίνουν στον  Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα την αναγκαιότητα διατήρησης  του υποκαταστήματος.

Εχθές το μεσημέρι σε τηλεδιάσκεψη του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπουκη με την Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής του γνωστοποιήθηκε ότι το υποκατάστημα Φερών θα λειτουργεί ως έχει.

Σε ανακοίνωση του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό για το ειλικρινές ενδιαφέρον όπως αναφέρει χαρακτηριστικά αλλά και τους βουλευτές του νομού για την πολύτιμη συνεργασία και υποστήριξη τους.

Κανονικά η λειτουργία του υποκαταστήματος Εθνικής Φερών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος