Και στατιστικά πλέον κορυφαίος νέος παίκτης στον κόσμο ο Πέδρι

Ο Ισπανός μέσος της Μπαρτσελόνα, Πέδρι, αφού αναδείχθηκε κορυφαίος νέος στα βραβεία του France Footbal για το 2021, έφτασε στην πρώτη θέση στην σχετική κατηγορία και στην Διεθνή Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).

Συγκέντρωσε 105 βαθμούς και προηγήθηκε των, Τζαμέλ Μουσιάλα (Μπάγερν-45), Ερικ Γκαρσία (Μάντσεστερ Σίτι/Μπαρτσελόνα-20), Μέισον Γκρίνγουντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-15), Έντουαρντ Καμαβινγκά (Ρεν/Ρεάλ Μαδρίτης-15).

Όσον αφορά τη θέση του πρώτου σκόρερ, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ήταν αυτός που αναδείχθηκε κορυφαίος στον κόσμο, έχοντας τεράστια διαφορά, από τους άλλους επιθετικούς, που τον ακολουθούν.

Ο Πολωνός διεθνής επιθετικός της Μπάγερν, έχει 64 γκολ, που είναι το τρίτο καλύτερο αποτέλεσμα τα τελευταία 10 χρόνια, αφού μόνο ο Μέσι (91 γκολ το 2012) και ο Κριστιάνο Ρονάλντο (69 γκολ το 2013), έχουν σκοράρει περισσότερα για ένα ημερολογιακό έτος.

Στην δεύτερη θέση, βρίσκεται ο Γάλλος διεθνής επιθετικός της Παρί ΣΖ, Κιλιάν Μπαπέ με 45 γκολ, ενώ το βάθρο ολοκληρώνει ο Νορβηγός διεθνής της Ντόρτμουντ, Ερλινγκ Χάαλαντ, με 44 γκολ. Κριστιάνο Ρονάλντο (43) και Καρίμ Μπενζεμά (43) συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος