Στην καρδιά της Ηπείρου το χιονοδρομικό κέντρο του Ανήλιου

Το χιονοδρομικό κέντρο που λειτουργεί στην καρδιά της Ηπείρου, στο Ανήλιο, περιμένει τους επισκέπτες, οι οποίοι φτάνουν στον προορισμό τους μέσω της Εγνατίας οδού.

Μόλις 7 χλμ. από την έξοδο Ανηλίου, το Anilio Park αποτελεί σημείο συνάντησης για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ. Σκι, χιονοδρομίες, trekking, ορειβασία, ποδηλασία και εναλλακτικοί τρόποι χαλάρωσης, προσφέρονται για διασκέδαση. Όπως σημειώνει ο Απόστολος Τζουμάκας, υπεύθυνος του χιονοδρομικού κέντρου, αν και έχει ανοίξει μόνο το σαλέ, όχι το χιονοδρομικό, υπήρξε μεγάλη επισκεψιμότητα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στην κορυφή της Πίνδου, σε υψόμετρο γύρω στα 1850μ., ένας αγαπημένος προορισμός για ηπειρώτες, αλλά και Θεσσαλονικείς, καθώς οι αποστάσεις έχουν  μειωθεί με την Εγνατία οδό.

Περιμένοντας το θεσμικό πλαίσιο, για την λειτουργία τέτοιων εγκαταστάσεων η επιχείρηση ευελπιστεί να κερδίσει το στοίχημα του χειμερινού τουρισμού.

Το σαλέ έχει την δυνατότητα φιλοξενίας 650 ατόμων, ενώ στις εξωτερικές δραστηριότητες έχουν καταμετρηθεί πάνω από 3.000, αναφέρει ο κ. Τζουμάκας.

Οι λάτρεις του χιονιού έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ατέλειωτες καταβάσεις, έπειτα από την αναρρίχηση με τον διθέσιο αναβατήρα μήκους 800 μέτρων, και να ζήσουν την ζεστή φιλοξενία πλήθους ξενοδοχείων τόσο στο Ανήλιο όσο και στα κοντινά Γιάννενα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος