Στο πάνθεον των Ηρώων ο Χαράλαμπος Καραγκούνης

Η γη της Αρχαίας Ολυμπίας δέχθηκε χθες τα οστά του ήρωα Χαράλαμπου Καραγκούνη, Ανθυπασπιστή του Ελληνικού Στρατού, που έπεσε στο καθήκον κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Στην τυλιγμένη με τις σημαίες της Ελλάδας και της Κύπρου λάρνακα με τα οστά του ήρωα, που τη μετέφεραν στην τελευταία του κατοικία αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού, απέδωσαν τις προβλεπόμενες τιμές στρατιωτικό άγημα της ΣΕΤΤΗΛ και η μπάντα της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου (Μεραρχία Πεζικού).

H νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αρχαίας Ολυμπίας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού,  ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς. Ο κ. Γερμανός τόνισε ότι η ζωή του Χαράλαμπου Καραγκούνη υπήρξε ηρωική και τώρα βρίσκεται ανάμεσα στους άλλους ήρωες στον ουρανό. «Θα σε θυμόμαστε πάντοτε και θα σε μιμούμεθα στον ηρωισμό και στην αγάπη προς την πατρίδα και τον συνάνθρωπο», κατέληξε ο Μητροπολίτης.

Ο Διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ, Αντισυνταγματάρχης Ιωάννης Μπλούνας εκφώνησε το βιογραφικό του ήρωα και ακολούθησε επικήδειος από την αδελφή του Χαράλαμπου Καραγκούνη, Αγγελική Καραγκούνη: «Το φέρετρο αυτό, καλυμμένο με την Ελληνική και Κυπριακή σημαία, δεν μπορεί να χωρέσει την απειροσύνη και το μεγαλείο της θυσίας σου», τόνισε χαρακτηριστικά, καταθέτοντας με συγκινησιακή φόρτιση το βιωματικό βάρος της οικογένειας από τη μακροχρόνια αναζήτηση του δικού τους ανθρώπου.

Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε: «Η θυσία του είναι η δική μας ελευθερία. Και η τόλμη του είναι η δική μας παρακαταθήκη. Παραμένει αθάνατος μαζί με όλα τα υπόλοιπα παλικάρια μας και είναι ευθύνη της Πολιτείας να αναζητήσει και να φέρει πίσω στην πατρίδα όλους όσους βρίσκονται ακόμα εκεί και φιλοξενούνται στην κυπριακή γη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος