Live η ανάληψη της ηγεσίας του ΚΙΝ.ΑΛ από τον Νίκο Ανδρουλάκη

Σε απευθείας σύνδεση της ΕΡΤ1 και του ertnews.gr με τη Χαριλάου Τρικούπη η διαδικασία της ανάληψης της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ από τον εκλεγέντα νέο πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη που επικράτησε με με 68,4% έναντι του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος απέσπασε το 32,01% των ψήφων.

Λίγο μετά τις 11:15 έφθασε στα γραφεία του κόμματος, στη Χαριλάου Τρικούπη, ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και έγινε δεκτός στην είσοδο του κτηρίου από τον Νίκο Σαλαγιάννη, τον γραμματέα Μανώλη Χριστοδουλάκη και τα μέλη της ΕΔΕΚΑΠ.

Στις δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως «είναι μεγάλη μέρα η σημερινή για την παράταξη. Προχωράμε δυναμικά για να ανασυγκροτήσουμε την Κεντροαριστερά».
Σημείωσε ότι ο κόσμος έχει ανάγκη μια «σοσιαλδημοκρατική φωνή». «Πρέπει και ο τόπος να αλλάξει σελίδα, να πάμε σε μια εποχή που οι πολίτες να θεωρούν ότι τα κόμματα θα δίνουν λύσεις και δεν θα διχάζουν» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι «θα ξεκινήσουμε δουλειά από σήμερα».

Νωρίτερα, ο νέος πρόεδρος άφησε ένα λουλούδι στους τάφους της Φώφης Γεννηματά και του Ανδρέα Παπανδρέου, στο Α’ Νεκροταφείο, τιμώντας την μνήμη τους.

Live η ανάληψη της ηγεσίας του ΚΙΝ.ΑΛ από τον Νίκο Ανδρουλάκη
Λουλούδια στους τάφους της Φώφης Γεννηματά και του Ανδρέα Παπανδρέου από τον νέο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021.
(ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε το πρωί της Δευτέρας στον κ. Ανδρουλάκη προκειμένου να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Ο κ. Τσίπρας του ευχήθηκε καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα. Νωρίτερα, δέχτηκε και συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Πρώτος από τους πολιτικούς αρχηγούς, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη το νέο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, το βράδυ της Κυριακής, ενώ του ζήτησε να έχουν και κατ’ ιδίαν συνάντηση το προσεχές διάστημα.

Ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι “Από εδώ και πέρα πρέπει να αρχίσει η ανασυγκρότηση του ΚΙΝΑΛ”. Ο κ. Χριστοδουλάκης, πρόσθεσε ότι αύριο θα γίνουν οι ανακοινώσεις της Κ.Ο. για την αναπλήρωση του Νίκου Ανδρουλάκη στη Βουλή. ” Η παράταξη έχει πρόεδρο, ο οποίος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι μέσα στην Βουλή για να δίνει τις μάχες, όπως τις δίνει και εκτός Βουλής”, τόνισε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος