Ζάκυνθος: Έντονες αντιδράσεις για την μη κατάθεση της διάταξης για την δημιουργία της “Ναυάγιο Α.Ε.”

Έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και στους επιχειρηματίες του τουρισμού, έχει προκαλέσει η μη κατάθεση της διάταξης για την δημιουργία του πολυαναμενόμενου φορέα διαχείρισης του Ναυαγίου, της εταιρείας “Ναυάγιο Α.Ε.”, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους το Επιμελητήριο Ζακύνθου και οι Σύλλογοι Ξενοδόχων Ζακύνθου, την οποία κοινοποιούν και προσωπικά στον πρωθυπουργό, επικρίνουν τη στάση της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: “το Ναυάγιο της Ζακύνθου, δυστυχώς ναυάγησε για δεύτερη φορά” και ζητούν εξηγήσεις για την μη προώθηση του ζητήματος στο νομοσχέδιο, καθώς και ενημέρωση για τις ενέργειες που γίνονται στην κατεύθυνση της άμεσης λύσης της διαχείρισης του Ναυαγίου.

Δείτε την κοινή ανακοίνωση Επιμελητηρίου και Ξενοδόχων Ζακύνθου

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, εκπροσωπώντας την Μητρόπολη Ζακύνθου, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, έστρεψε τα πυρά του εναντίον των ξενοδόχων και του επιμελητηρίου του νησιού και στους κρατούντες, ισχυριζόμενος ότι δεν ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση της Μητρόπολης για την δημιουργία φορέα διαχείρισης.

Συμπλήρωσε ότι “τα πολιτικά κόμματα έρχονται και παρέρχονται αλλά η Εκκλησία παραμένει και θα παραμείνει πάντοτε. Γι’ αυτό και πολύ ορθά, πολύ σωστά και πολύ σοφά, η κάθε κυβέρνηση δεν θέλει να έχει ευθεία ρήξη με την Εκκλησία”.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι έχει ήδη κάνει πρόταση στον Δήμο, ως Μητρόπολη Ζακύνθου, για την δημιουργία ενός φορέα της Εκκλησίας και του Δήμου διαχείρισης του Ναυαγίου, “για το συμφέρον του Ζακυνθινού λαού”, όπως τόνισε.

Ανταποκρινόμενος στο αίτημα αυτό ο Δήμος Ζακύνθου έσπευσε να ανακοινώσει την σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου για αύριο Τετάρτη με την επισήμανση ότι:

“Το θέμα κρίνεται επείγον προς συζήτηση λόγω απρόβλεπτων Κυβερνητικών εξελίξεων όσων αφορά τη ΝΑΥΑΓΙΟ ΑΕ υφίσταται άμεση η ανάγκη να πειστεί η Κυβέρνηση ότι ο Δήμος είναι δυνατός να συστήσει Φορέα για την αξιοποίηση του ΝΑΥΑΓΙΟΥ.” (το απόσπασμα είναι αυτούσιο από το δελτίο τύπου του Δήμου)

Η ανακοίνωση του Δήμου Ζακύνθου

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου, το επίμαχο άρθρο για την “Ναυάγιο Α.Ε.” δεν κατατέθηκε χθες, καθώς υπάρχουν κάποια νομικά κωλύματα σε διατάξεις του, οι οποίες γίνονται προσπάθειες να αντιμετωπιστούν. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η βούληση για την δημιουργία του φορέα δεν έχει αλλάξει και όλες οι κινήσεις είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος