Κέρκυρα: Κλειστό γυμναστήριο για τον Κερκυραϊκό ΓΣ – Κολυμβητήριο για τον ΝΑΟΚ

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της κατασκευής κλειστού γυμναστηρίου στίβου στον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο, καθώς και η μελέτη και κατασκευή ανοικτού κολυμβητηρίου στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ στη Γαρίτσα, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου.

Παρόντες στις δηλώσεις, ο πρόεδρος του ΚΓΣ Γρηγόρης Μάστορας, του ΝΑΟΚ Γιώργος Δημουλής αλλά και ο Κερκυραίος Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης.

Τα δύο έργα έχουν προϋπολογισμό 5 εκατομμύρια ευρώ το καθένα με ορίζοντα υλοποίησης 24 μήνες, ενώ εντάχθηκαν στις προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμος στο πλαίσιο του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”.

“Μπαίνει ο θεμέλιος λίθος για να προχωρήσουν και να κατασκευαστούν αυτά τα δύο τόσο σημαντικά έργα. Τα παιδιά μας, οι αθλητές, οι προπονητές και ο κόσμος του αθλητισμού μετά από δεκαετίες, θα έχουν τις υποδομές που αξίζουν στον τόπο μας, δήλωσε μεταξύ άλλων η Μ. Υδραίου.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο πρόεδρος του ΚΓΣ Γρ. Μάστορας, ο οποίος επεσήμανε ότι δικαιώνεται επιτέλους ένα αίτημα 43 ετών, ενώ για μεγάλη αναβάθμιση ναυταθλητισμού έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΝΑΟΚ Σπ. Δημουλής.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης δήλωσε ότι ο ίδιος θα είναι αρωγός όχι μόνο για την ανάπτυξη του αθλήματος της κολύμβησης στην Κέρκυρα, αλλά και για τη διεκδίκηση μεγάλων διοργανώσεων.

Οι προδιαγραφές 

Η δεξαμενή κολύμβησης στο ΝΑΟΚ θα είναι μήκους 50 μέτρων με πλάτος 21 μέτρα, θα λειτουργεί με θερμαινόμενο νερό ύδρευσης και όχι θαλάσσης και θα προβλεφθεί να διαθέτει προδιαγραφές διεξαγωγής μεγάλων διοργανώσεων κολύμβησης.

Στην χωροθέτηση θα υπάρξει μέριμνα ώστε να μην επηρεαστούν οι υπόλοιπες δραστηριότητες του αθλητικού σωματείου (λέμβοι, ιστιοπλοΐα, κωπηλατήριο, κυλικείο) ενώ το έργο θα περιλαμβάνει την κατασκευή του αγωνιστικού χώρου, κατασκευή μηχανοστασίου και υδροστασίου, αποδυτήρια, κερκίδες και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Το κλειστό Γυμναστήριο στον Κερκυραϊκό θα διαθέτει μόνιμες κερκίδες 300 θέσεων, ενιαία αίθουσα που θα μπορεί να εξυπηρετήσει πολλά αγωνίσματα όπως μπάσκετ, βόλεϊ και προπονητήριο στίβου. Στον περιβάλλοντα χώρο θα γίνουν φυτεύσεις πρασίνου, δημιουργία χώρου στάθμευσης ενώ η κατασκευή του έργου θα ολοκληρωθεί σε 24 μήνες από την δημοπράτησή του.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος