Στο πλευρό του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής και το ΤΕΕ Μαγνησίας για τους “δίδυμους” κόμβους

Την στήριξή του στα μέλη του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, αλλά και εν γένει σε όλους τους αρχιτέκτονες μηχανικούς, εκφράζει το ΤΕΕ Μαγνησίας, με αφορμή τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημέρων και την επίθεση που δέχθηκαν με αήθεις χαρακτηρισμούς, για την απορριπτική τους εισήγηση για τους “δίδυμους” κόμβους που προτίθεται ο δήμος Βόλου να κατασκευάσει μπροστά από το Κοιμητήριο των Ταξιαρχών στην Ν. Ιωνία του Βόλου.

Στην ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας, στη συνεδρίασή της  την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

  • Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας, στηρίζει ανεπιφύλακτα όλους τους συναδέλφους Αρχιτέκτονες Μηχανικούς που συμμετέχουν στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Π.Ε. Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων. Η συμμετοχή τους στο εν λόγω συμβούλιο δεν κρίνεται από κανένα πολιτικό κριτήριο, όπως διακινεί διαστρεβλωμένα για μια ακόμη φορά ο δήμος Βόλου, αλλά από τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους σε θέματα αρχιτεκτονικής. Για αυτό άλλωστε από το νόμο τίθενται ισχυρά κριτήρια στην επιλογή των μελών του Σ.Α.
  • Ευθύνη του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, σύμφωνα με το νόμο, είναι να γνωμοδοτεί επί των αρχιτεκτονικών μελετών αλλά και για κάθε μελέτη διαμόρφωσης ή ανάπλασης κοινόχρηστων ή αδόμητων χώρων, ανεξάρτητα από τον τρόπο χρηματοδότησής τους,  σύμφωνα με τη δική του ανεξάρτητη επιστημονική κρίση και με στόχο την επιτυχή ένταξη και ενσωμάτωση των κατασκευών στον αναπτυξιακό σχεδιασμό και το πολιτιστικό περιβάλλον, αλλά και την προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος ως προς την αισθητική και πολιτιστική τους διάσταση.
  • Για ότι συνέβη με την υπόθεση της κατασκευής του διπλού κυκλικού κόμβου στη Νέα Ιωνία και την γνωμοδότηση του Σ.Α. δεν είναι κάτι διαφορετικό απ’ ότι συμβαίνει για οποιαδήποτε υπόθεση που αφορά κατασκευές που επηρεάζουν άμεσα την ανάδειξη των μνημείων. Υπενθυμίζουμε ότι είναι κηρυγμένο ιστορικό διατηρητέο μνημείο (ΦΕΚ 506/Β/1-7-1996), το Κοιμητήριο Ταξιαρχών στη Νέα Ιωνία Βόλου όπως και το παρακείμενο Εβραϊκό νεκροταφείο.
  • Τέλος, αν ο Δήμος Βόλου δεν συμφωνεί με τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, έχει τη δυνατότητα να προσφύγει όσων επιπλέον ο νόμος ορίζει.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος