Χίος: Πλεκτό χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Θυμιανά

Έναν ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο διάκοσμο έχουν και φέτος τα Θυμιανά της Χίου, που χάρη στις “χρυσοχέρες” του συλλόγου, του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού ομίλου Θυμιανών (ΜΕΟΘ) έντυσαν στα γιορτινά την πλατεία Καρουλίου.

Τα μέλη του τμήματος πλεκτικής ξετύλιξαν και πάλι το κουβάρι και όπως πέρυσι πρόσφεραν το χριστουγεννιάτικο πλεκτό δέντρο. Αποτελούμενο από εκατοντάδες μικρά πολύχρωμα κομματάκια, που με «θηλειά και αγάπη, θηλειά και ευχή, μοτίβο, χρώμα, τεχνική» ετοίμασαν.
Φέτος, δίπλα στο δέντρο στέκονται καμαρωτοί δύο πλεκτοί καρυοθραύστες, σαν να είναι οι φύλακες του χωριού, και ένας καλοσυνάτος πλεκτός χιονάνθρωπος, που αντέχει κάθε μεταβολή της θερμοκρασίας. Έργα τέχνης που έρχεται από πολύ παλιά -αλλά και έργα υπομονής και επιμονής.

Τμήμα Πλεκτικής

Πρωτεργάτης αυτής της ιδέας, όπως σημειώνεται στην σελίδα του ΜΕΟΘ, η Αθηνά Κλαδιά που πάνω κατασκευαστικά σχέδια της οποίας δούλεψε η ομάδα μαζί με την υπεύθυνη του τμήματος Πλεκτικής, Κυριακή Χατζαντωνάκη.
Οι “εθελόντριες χρυσοχέρες”, μέλη της ομάδας πλεκτικής είναι οι:
Μαριάνθη Χαρίτου, Χαρούλα Πουλαδά, Στέλλα Κώστογλου, Τούλα Ζεϊμπέκη, Δέσποινα Παπαληού, Θεοδώρα Μπρουζάκη Φύκια , Κούλα Σκουλούδη, Μαρία Λυκουρίνα, Μαρία Κατολέων, Νίκη Τσιλίμη, Φιλία Χαλάτση, Λωράνς Φραγκάκη, Ειρήνη Χατζαντωνάκη και Πολυξένη Φραγκάκη.

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Ο ΜΕΟΘ έχει παράλληλα ετοιμάσει το γραμματοκιβώτιο του Αϊ Βασίλη, σε απευθείας σύνδεση με Βόρειο Πόλο, που περιμένει τους μικρούς φίλους να στείλουν το γράμμα τους και τις επιθυμίες τους.
Ενώ σήμερα, Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, στις 6.00 μ.μ., στο Χριστουγεννιάτικο Πλεκτό Χωριό, θα γίνει εργαστήρι κατασκευής Χριστουγεννιάτικης κάρτας, μια ιδέα της Ευγενίας Κώττη, που θα πραγματοποιήσουν τα ξωτικά της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος