Κόντρα δήμου Αθηναίων και αντιπολίτευσης για την πρωτοχρονιάτικη συναυλία με τον Ρουβά

Στην παράδοση που έχει διαμορφωθεί εδώ και δεκαετίες «κάθε ελληνικό σπίτι να υποδέχεται το νέο χρόνο από την Αθήνα, μέσω της δημόσιας τηλεόρασης» και στην ανάγκη σχεδίασης «ενός μοναδικού καλλιτεχνικού θεάματος, υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών», απέδωσε ο δήμος Αθηναίων το κόστος της πρωτοχρονιάτικης εκδήλωσης στην οποία εντάσσεται η συναυλία του Σάκη Ρουβά, απαντώντας στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για το ύψος του κόστους της εκδήλωσης.

Όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Αθηναίων μέσω της «Τεχνόπολης», τα 211.000 χιλιάδες ευρώ που θα κοστίσει η εκδήλωση δεν αφορούν την αμοιβή του τραγουδιστή αλλά τον προϋπολογισμό της εκδήλωσης καθώς και ότι αυτός ο προϋπολογισμός κυμαίνεται γύρω στις 190.000 ευρώ τα τελευταία χρόνια.

«Είναι παράδοση, εδώ και δεκαετίες, κάθε ελληνικό σπίτι να υποδέχεται το νέο χρόνο από την Αθήνα, μέσω της δημόσιας τηλεόρασης. Η πρωτεύουσα μετρά αντίστροφα και κάθε γωνία της Ελλάδας συντονίζεται μαζί της. Οι εικόνες της γιορτινής Αθήνας, όπως και όλων των μεγάλων πόλεων στον κόσμο, προβάλλονται από τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης» επισημαίνει η «Τεχνόπολη» συμπληρώνοντας ότι όλα τα τελευταία χρόνια «η κεντρική εορταστική εκδήλωση για την αλλαγή του έτους έχει έναν σταθερό προϋπολογισμό που κυμαίνεται κατά μέσο όρο στις 190.000 ευρώ» και «σε αυτόν περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός, το σενάριο, η σκηνοθεσία, η καλλιτεχνική επιμέλεια, οι αμοιβές καλλιτεχνών, ο φωτιστικός σχεδιασμός, η σκηνογραφία, ο απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός, μελέτες και εγκαταστάσεις, όπως και οι αμοιβές προσωπικού για το σύνολο των αναγκαίων υπηρεσιών».

Μάλιστα η «Τεχνόπολη» παραθέτει και τα σχετικά κόστη των παρελθόντων ετών, που όπως αναφέρει έχουν ως εξής: 2016 – 170.000 ευρώ, 2017 – 170.000 ευρώ, 2018 – 170.000 ευρώ, 2019 – 190.000 ευρώ, 2020 -227.000 ευρώ, 2021 – 211.000 ευρώ. Ακόμη, υπενθυμίζει ότι «τα δύο τελευταία χρόνια, λόγω της πανδημίας και των υγειονομικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, η εκδήλωση πραγματοποιείται χωρίς τη συμμετοχή κοινού, αποκλειστικά για τηλεοπτική μετάδοση. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος σχεδιάστηκε η παραγωγή ενός μοναδικού καλλιτεχνικού θεάματος, υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών». Ειδικότερα, για τη φετινή εκδήλωση απασχολούνται περισσότεροι από 170 επαγγελματίες και 20 εταιρίες, «μέσα σε ένα διάστημα 30 ημερών, για την προετοιμασία, τον σχεδιασμό, το συντονισμό και την υλοποίηση της βραδιάς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς».

Νωρίτερα, έντονα είχαν αντιδράσει με ανακοινώσεις τους οι παρατάξεις «Ανοιχτή Πόλη» και «Αθήνα Είσαι Εσύ».

«Για μια ακόμα φορά ο Δήμος Αθηναίων αποδεικνύει ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου», ανέφερε η παράταξη της «Ανοιχτής Πόλης», με τον ΣΥΡΙΖΑ να καλεί τον δήμαρχο Αθηναίων να ακυρώσει την εκδήλωση.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ» Παύλος Γερουλάνος, κατηγόρησε τον  Κώστα Μπακογιάννη ότι χρησιμοποιεί την Αθήνα για τη δική του προβολή λέγοντας ότι «όπως έχει σχεδιαστεί και έχει ψηφιστεί από την παράταξη του κ. Μπακογιάννη, η παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2022 στον λόφο του Λυκαβηττού θα μείνει στην ιστορία ως ένα χλιδάτο πάρτυ-αστραπή (θα διαρκέσει 17 λεπτά και θα κοστίσει 215.000 ευρώ), ως μια γιορτή περιφρόνησης της λογοδοσίας και της διαφάνειας, ως προσβολή προς τους πολίτες, τις θυσίες και τη νοημοσύνη τους. Ένα πάρτυ που «πουλάει» στην τηλεόραση, με χρήματα των Αθηναίων χωρίς καν τους Αθηναίους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος