Ιταλία: Σήμερα η απόφαση για ενδεχόμενο υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των εργαζομένων

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Με τα χθεσινά 78.313 νέα κρούσματα και 202 νεκροί η Ιταλία συνεχίζει να παρατηρεί μια επιδείνωση της υγειονομικής της κατάστασης. Για τον λόγο αυτό η σημερινή μέρα θα είναι κρίσιμη για δύο σημαντικές αποφάσεις. 

Κατ’αρχάς θα λάβει χώρα έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο για να αποφασιστεί, ενδεχομένως, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων των εργαζομένων, δηλαδή 25 εκατομμύρια πολιτών, σχεδόν το 50% του πληθυσμού.

Εάν η πλειοψηφία περάσει τη σκληρή γραμμή, όλοι οι Ιταλοί εργαζόμενοι ανεξαρτήτως ειδικότητας θα πρέπει να αποκτήσουν το πιστοποιητικό «2G», το οποίο μπορεί να αποκτηθεί μόνο κατόπιν εμβολιασμού ή ανάρρωσης από τον Covid. Ένα βήμα που φαίνεται να φέρνει πιο κοντά το σενάριο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για όλο τον πληθυσμό.

Επίσης σήμερα θα συνεδριάσει η Τεχνική Επιστημονική Επιτροπή (CTS) για να αποφασίσει τη διάρκεια της καραντίνας για εμβολιασμένους και μη, κάτι το οποίο είναι αντικείμενο εκτενούς διαμάχης μεταξύ λοιμωξιολόγων και περιφερειαρχών συνέπεια των πολύωρων αναμονών στις ουρές που αναγκάζονται να κάνουν οι Ιταλοί στα φαρμακεία για τα Covid-τεστ εδώ και αρκετές ημέρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος