Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Σταδιακή βελτίωση και… ανοιξιάτικη Πρωτοχρονιά (video)

Αρκετές βροχές έχουμε από χτες Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου στα Δωδεκάνησα και το Α. Αιγαίο, οι οποίες έχουν ήδη δημιουργήσει τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ και σήμερα, Πέμπτη, συνεχίζονται οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤΠάττυ Σπηλιωτοπούλου.

Έντονα φαινόμενα κατά τόπους δεν αποκλείεται να έχουμε τις αμέσως επόμενες ώρες και σε Κρήτη, Εύβοια και Σποράδες, από το απόγευμα όμως θα εξασθενήσουν σταδιακά και από αύριο ο καιρός θα αρχίσει σταδιακά να βελτιώνεται, με ολοένα και λιγότερα φαινόμενα τα οποία θα εστιάζονται κυρίως στο Ν. Αιγαίο και την Κρήτη μέχρι το πρωί της Κυριακής, οπότε και θα σταματήσουν και στις αρχές της νέας εβδομάδας θα επικρατήσει καλοκαιρία σε όλη τη χώρα.

Η θερμοκρασία, μάλιστα, θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει από αύριο φτάνοντας το Σαββατοκύριακο και τους 18-20 βαθμούς και παραμένοντας σε υψηλά για την εποχή επίπεδα το διήμερο Δευτέρα – Τρίτη. Οι βοριάδες από την άλλη, θα παραμείνουν πολύ ενισχυμένοι σήμερα και αύριο φτάνοντας στο Αιγαίο και τα 7-8 μποφόρ, ενώ αισθητή εξασθένηση περιμένουμε από την Κυριακή.

ΣΗΜΕΡΑ
Στα δυτικά λίγες βροχές μέχρι τώρα το μεσημέρι και στην υπόλοιπη χώρα βροχές, κυρίως στα ανατολικά και νότια και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα και πιθανόν την Εύβοια τις Σποράδες και την Κρήτη. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι βοριάδες θα φτάνουν και τα 6 μποφόρ τοπικά και από το απόγευμα στο Αιγαίο τα 7-8 μποφόρ και η θερμοκρασία, σε μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 10-13 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 15-17 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Συννεφιές με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι, βοριάδες 5-6 και στα ανατολικά βαθμιαία 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 14 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συννεφιές κατά διαστήματα, βοριάδες 4-6 και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 12 βαθμούς.

ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές και μόνο στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και το πρωί στην Α. Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες, λίγες βροχές, ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες θα έχουμε και περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους στα δυτικά και βόρεια. Βοριάδες 4-6 και στο Αιγαίο τοπικά 7-8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση και μικρή άνοδο θερμοκρασίας, έως 13-16 βαθμούς στα βόρεια και ανατολικά και έως 16-18 στα υπόλοιπα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος