Στο Μαράθι το αεροπλανοφόρο “Harry S. Truman”

Στη ναυτική βάση Μαραθίου, στη Σούδα κατέπλευσε σήμερα το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Harry S. Truman», το οποίο προσέγγισε την προβλήτα Κ14 με τη βοήθεια τεσσάρων ρυμουλκών και θα παραμείνει στα Χανιά έως τις 3 Ιανουαρίου.

Στο Μαράθι το αεροπλανοφόρο “Harry S. Truman”

Το πλήρωμα του αμερικανικού αεροπλανοφόρου αριθμεί τα 5.000 μέλη που θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα Χανιά κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής τους.

Στο Μαράθι το αεροπλανοφόρο “Harry S. Truman”

Το «Harry S. Truman» είναι πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο κλάσης Nimitz και φέρει το όνομα του 33ου προέδρου των ΗΠΑ. Καθελκύστηκε το 1996 και εντάχθηκε στο αμερικανικό ναυτικό το 1998.

Το αεροπλανοφόρο έχει εκτόπισμα 103.000 τόνων, αναπτύσσει ταχύτητα 30 κόμβων και κινείται με ισχύ που δίνουν οι δύο πυρηνικοί αντιδραστήρες του. Το μήκος του αγγίζει τα 333 μέτρα, το πλάτος του τα 78, ενώ το ύψος του φτάνει τα 74 μέτρα. Η έκταση του καταστρώματός του ξεπερνά τα 4,5 στρέμματα.

Επίσης, έχει δυνατότητα παραμονής σε αυτό 90 μαχητικών αεροσκαφών και διαθέτει 2.500 καμπίνες με δυνατότητα παραμονής 6.500 ατόμων. Ακόμα, διαθέτει τηλεοπτικό σταθμό, γυμναστήρια, μουσείο, ταχυδρομείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος