Καλαμάτα: Πλατφόρμα για “διαδικτυακή” βασιλόπιτα

Η “εικονική βασιλόπιτα” που δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2021, για να δώσει την ευκαιρία σε επιχειρήσεις, φορείς αλλά και ιδιώτες να αποφύγουν τις συγκεντρώσεις εν μέσω καραντίνας και να κάνουν τις εκδηλώσεις κοπής πίτας με ασφάλεια, διαδικτυακά, επιστρέφει και φέτος.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα του Εργαστηρίου Γνώσης και Αβεβαιότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την κοπή εικονικής βασιλόπιτας βρίσκεται στη διεύθυνση http://pita.vacilos.com/ και μπορεί όποιος θέλει να δημιουργήσει τη δική του βασιλόπιτα, με τη ζάχαρη άχνη να σχεδιάζει το δικό του ξεχωριστό μήνυμα και να τη μοιραστεί με τους αγαπημένους του, διαδικτυακά.

Πέρυσι κόπηκαν έτσι περισσότερες από δέκα χιλιάδες εικονικές βασιλόπιτες, με τη συμμετοχή περισσότερων από διακόσιες χιλιάδες ατόμων. Φέτος η λειτουργία της πλατφόρμας ξεκίνησε πιο νωρίς και είναι διαθέσιμη ήδη από τις ημέρες των γιορτών.

Το Εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ή ΓΑΒ LAB όπως είναι ευρύτερα γνωστό, εστιάζει στις εφαρμογές της τεχνολογίας στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Παράλληλα με το ερευνητικό του έργο παράγει και κοινωνικό έργο, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του προς όφελος της κοινωνίας, με έμφαση στις ανάγκες των παιδιών και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ενδεικτικές δράσεις περιλαμβάνουν τη λειτουργία δωρεάν σχολείου ρομποτικής στο Ναύπλιο για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, την παροχή δωρεάν εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και για σχολικές ομάδες, τη δημιουργία διαδικτυακών εκπαιδευτικών παιχνιδιών για την περίοδο της πανδημίας, τη δημιουργία εκπαιδευτικών εργαλείων για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και άλλες. Η εικονική βασιλόπιτα είναι μια ακόμη τέτοια δράση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος