Στο “κόκκινο” η αντιπαράθεση μεταξύ Δημάρχου Χίου και αντιπολίτευσης για τη νέα Δομή προσφύγων – μεταναστών

Η έντονη αντιπαράθεση που έχει προκληθεί για το θέμα της κατασκευής ή όχι νέας Δομής προσφύγων- μεταναστών στην περιοχή Θόλος στη Χίο, όπου ανήμερα των Θεοφανείων οι κάτοικοι αντέδρασαν στην εκφόρτωση των βαρέων μηχανημάτων της εταιρείας από το πλοίο που τα μετέφερε στο νησί, έχει μεταφερθεί τώρα μεταξύ Δημάρχου και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Ο δήμαρχος, Σταμάτης Κάρμαντζης, κατά τη διάρκεια προηγούμενων συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου είχε κάνει λόγο για στοχοποίηση του ίδιου και του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την επαναφορά της πρότασής του, για επιλογή νέας θέση για τη νέα Δομή στη θέση Μπαμπακιές, που έχει απορρίψει το δημοτικό συμβούλιο, άφησε ανοικτό το θέμα προσφυγής στη Δικαιοσύνη προκαλώντας σειρά ανακοινώσεων.

«Επειδή ακούω τις στοχοποιήσεις. Εκείνοι που θέλουν να στοχοποιούν το Δήμαρχο και τον υπουργό Μετανάστευσης, γιατί ενδεχομένως δεν τους ενδιαφέρει πως θα λύσουν το πρόβλημα, τους ενδιαφέρει πως να αποδομήσουν το Δήμαρχο. Έχουν βγάλει βέβαια και τα συμπεράσματά τους για το τι θα γίνει την επόμενη εκλογική αναμέτρηση και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα μετά από δύο χρόνια θα το αποφασίσει ο χιώτικος λαός. Όμως δείχνουν τον τρόπο που λειτουργούν”, αναφέρει ο κ. Κάρμαντζης και προσθέτει:
“Λασπολογούν, συκοφαντούν, προσπαθούν να αποδομήσουν. Εμείς δεν τους ακολουθούμε, απλά ας προσέξουν γιατί σπέρνουν ανέμους διχασμού, διχόνοιας και συκοφαντίας και αυτά θα τα θερίσουν. Αργά ή γρήγορα θα τα θερίσουν. Ας προσέξουν γιατί θα μπει πολύς κόσμος σε μπελά. Και δεν το λέω απειλητικά, απλά πρέπει να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας. Γιατί όταν κλείσουν τα φώτα της ράμπας, θα έχουν δοσοληψίες ενδεχομένως με την δικαιοσύνη, εκείνοι, τα παιδιά τους, έτσι, για να μην πω και τα εγγόνια τους. Και είναι κρίμα. Το χρέος μας είναι να τους προστατεύσουμε. Ας δώσουν λύσεις, ας δώσουν θέσεις. Όχι θέσεις όμως πουθενά και τίποτα».

Αντιδράσεις για “τα παιδιά και εγγόνια”
Αυτή η αναφορά για ενδεχόμενες δοσοληψίες με την δικαιοσύνη, ακόμα και για «τα εγγόνια τους», προκάλεσε την έντονη αντίδραση των αντιπολιτεύσεων.
Οι δημοτικοί συνδυασμοί, «Συμμαχία Αξιών», «Πρωτοβουλία για την Χίο», «Χίος μπροστά», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Δίκτυο πολιτών», «Χιακή Συμπολιτεία» και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι -που προέρχονται από την παράταξη της πλειοψηφίας, Χάρης Μπουρνιάς και Γιώργος Κλιαμενάκης αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους:

«Ο κ. Κάρμαντζης μας απειλεί λέγοντας ότι «θα έχουν δοσοληψίες με την δικαιοσύνη εκείνοι και τα εγγόνια τους». Είναι απλώς θλιβερός. Αυτό που πρέπει να τον απασχολεί είναι ότι μόνο για τις απαράδεκτες, πρωτοφανείς δηλώσεις του και τους χαρακτηρισμούς που απευθύνει σε όσους του ασκούν κριτική, θα τον θυμάται ο τόπος και οι επόμενες γενιές. Η δημοκρατία δεν λειτουργεί ούτε με απειλές ούτε με εκβιασμούς».

Πρώτη είχε αντιδράσει η Δημοτική παράταξη της Χιακής Συμπολιτείας που στην ανακοίνωσή της ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με ένα πρωτοφανές παραλήρημα σε δηλώσεις του ο κ. Κάρμαντζης απειλεί τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τους συγγενείς των προσώπων που τις απαρτίζουν, μέχρι και τα «εγγόνια τους», ότι θα «μπει πολύς κόσμος σε μπελά» και θα έχουν «δοσοληψίες με τη δικαιοσύνη».
«…απαντάμε… ότι δεν τον φοβόμαστε γιατί έχουμε την κοινωνία μαζί μας. Και η απάντησή μας θα είναι όπως πάντα πολιτική και με επιχειρήματα».
Σε ανακοίνωσή της εξάλλου η Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και κατοίκων του νησιού σχετικά με το θέμα της Νέας Δομής σχολιάζουν τις δηλώσεις του Δημάρχου: «Πραγματικά θλιβερή η εικόνα για τον δήμαρχο να κουνάει το δάκτυλο στους Χιώτες, όντας υπεύθυνος ο ίδιος για την τήρηση των αποφάσεων του ΔΣ, επειδή του ασκείται κριτική που δεν τις εφαρμόζει».

Επιμένει στη στοχοποίηση
Στο “κόκκινο” η αντιπαράθεση μεταξύ Δημάρχου Χίου και αντιπολίτευσης για τη νέα Δομή προσφύγων – μεταναστώνΣήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Χίου απαντώντας σε αυτές τις ανακοινώσεις αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου:
«Οι ετερόκλητες φωνές του χάους και του διχασμού αντί να διατυπώσουν θέσεις με σύνεση και σωφροσύνη, εμμένουν θρασύτατα και αδιάντροπα να στοχοποιούν επικίνδυνα τον Δήμαρχο, παραποιώντας τα λεγόμενά του, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και τα γεγονότα και συκοφαντώντας ασταμάτητα με ανακοινώσεις και λιβελογραφήματα.
Αδιαφορούν για τον τόπο, επιδιώκουν το νησί μας να παραμένει αφύλακτο, ανοχύρωτο και ευάλωτο σε νέες περιπέτειες. Επιθυμούν να ξαναγεμίσουν οι δρόμοι του νησιού, οι γειτονιές, η πλατεία, η Σούδα, το λιμάνι και τα χωριά μας με μετανάστες.
Αντίθετα, ο Δήμαρχος παραμένοντας σταθερός στις διαχρονικές του θέσεις, επέλεξε υπεύθυνα την πλευρά της ασφάλειας του τόπου και των ανθρώπων της Χίου τίμια και αταλάντευτα.
Αυτό ενοχλεί αφόρητα εκείνους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η πολιτική επιβίωση και όχι οι συνέπειες σε βάρος του νησιού.
Τους αφήνουμε στην κρίση του Χιώτικου Λαού.
Η ιστορία καταγράφεται και θα δείξει, θα αξιολογήσει και θα κατατάξει τον καθένα εκεί που του αναλογεί.
Ο Δήμαρχος και η Δημοτική αρχή προχωρούν δυνατά χτίζοντας την Νέα Χίο με ασφάλεια και σταθερότητα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος