Πακιστάν: Τουλάχιστον 15 νεκροί από έκρηξη μπροστά σε κέντρο εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους αστυνομικοί, έχασαν σήμερα το πρωί τη ζωή τους εξαιτίας της έκρηξης που σημειώθηκε στην Κουέτα, μεγάλη πόλη του νοτιοδυτικού Πακιστάν. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, το περιστατικό συνέβη μπροστά σε κέντρο εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: “Υπάρχουν 15 νεκροί, ανάμεσά τους 12 αστυνομικοί, ένα μέλος των δυνάμεων του υπουργείου Εσωτερικών και δύο πολίτες”, ανακοίνωσε αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας και πρόσθεσε ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν, από τους οποίους εννέα αστυνομικοί και ένας πολίτης.

Η έκρηξη σημειώθηκε όταν οι αστυνομικοί συγκεντρώνονταν μπροστά στο κέντρο εμβολιασμού για να συνοδεύσουν το νοσηλευτικό προσωπικό που θα έκανε τους εμβολιασμούς κατά την τρίτη ημέρα εκστρατείας εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας στο Μπαλουτσιστάν, μια επαρχία της οποίας η Κουέτα είναι πρωτεύουσα. Γιατρός του νοσοκομείου Σαντεμάν στην Κουέτα επιβεβαίωσε τον απολογισμό.

Οι εκστρατείες εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας αποτελούν συχνά στόχο εξτρεμιστικών οργανώσεων, οι οποίες απορρίπτουν το εμβόλιο γιατί θεωρούν ότι αντιβαίνει στο Ισλάμ, με αποτέλεσμα να πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας που φυλάσσουν τα κέντρα εμβολιασμού για να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή τους.

Το Πακιστάν και το Αφγανιστάν είναι οι δύο τελευταίες χώρες στον κόσμο όπου η πολιομυελίτιδα εξακολουθεί να ενδημεί και δεκάδες παιδιά μένουν παράλυτα κάθε χρόνο εξαιτίας της νόσου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ (αρχείο)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος