Σύσταση Επιτροπής διερεύνησης ευθυνών για την κατάσταση στην Αττική Οδό

Ευρεία σύσκεψη για την αποτίμηση της κατάστασης από τη σφοδρή κακοκαιρία έγινε το πρωί στο μέγαρο Μαξίμου. Αναγνωρίζουν στην κυβέρνηση ότι υπάρχουν ευθύνες για την απίστευτη ταλαιπωρία των οδηγών που εγκλωβίστηκαν στην Αττική οδό και σε άλλους κεντρικούς άξονες του λεκανοπεδίου, προτεραιότητα όμως τώρα είναι όσοι οδηγοί ακόμα βρίσκονται στα οχήματά τους, να φτάσουν με ασφάλεια στα σπίτια τους.

Της ευρεία σύσκεψης προήδρευσε ο πρωθυπουργός με θέμα την αποτίμηση της κατάστασης από τη σφοδρή κακοκαιρία και τη λήψη αποφάσεων για τη συντομότερη επίλυση των προβλημάτων.

Συμμετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος.

Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο. Η εταιρεία το αποδέχθηκε, ενώ με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, συγκροτήθηκε Επιτροπή Διερεύνησης για την κατάσταση στην Αττική Οδό, η οποία θα προτείνει το ύψος των κυρώσεων.

Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για την απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών που εγκλωβίστηκαν με κίνδυνο για την ασφάλειά τους διασχίζοντας τον πιο ασφαλή δρόμο, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Συγγνώμη για την ταλαιπωρία ζήτησε η εταιρεία. Υπήρχαν ακροβολισμένα εκχιονιστικά μηχανήματα αλλά δεν επιχείρησαν προκειμένου να ανοίξουμε τον δρόμο λόγω κίνησης, είπε στην ΕΡΤ ο Διευθυντής Κυκλοφορίας και Συντήρησης, Φάνης Παπαδημητρίου, ενώ εκτίμησε ότι μέχρι αύριο το πρωί να δοθεί στην κυκλοφορία.

Έχουν απεγκλωβιστεί 3500 άνθρωποι με την υποστήριξη του στρατού, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας.

Το ΕΚΑΒ αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες. Υπήρξε αδυναμία προσέγγισης σε δεκάδες περιστατικά και υπάρχουν σχεδόν 80 σε εκκρεμότητα εξυπηρέτησης.

Το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε επικοινωνία με νοσοκομεία που εφημερεύουν για να επιτευχθεί η πλήρης πρόσβαση του προσωπικού. Προβλήματα με οχήματα οξυγόνου που εγκλωβίστηκαν κατά το μεγαλύτερο μέρος αντιμετωπίστηκαν και τροφοδοτούνται τα νοσοκομεία ομαλά με οξυγόνο.

  • Επίσης έγινε γνωστό πως στη Χαλκίδα διαχειρίστηκαν το ατύχημα της αμαξοστοιχίας χωρίς άλλη πίεση.
  • Σε Ασκληπιείο και Θριάσιο οι εφημερίες κύλησαν ομαλά.
  • Η προσέλευση στο νοσοκομείο της Νίκαιας, που εφημερεύει σήμερα, εξελίσσεται ικανοποιητικά.
  • Σε Ιπποκράτειο και Ερυθρό οι εφημερίες κύλησαν ομαλά. Προβλήματα ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίστηκαν.
  • Το ΕΚΑΒ αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες. Αδυναμία προσέγγισης σε δεκάδες περιστατικά. Σχεδόν 80 σε εκκρεμότητα εξυπηρέτησης.

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορταζ Δ. Γκάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος