“Η ΔΕΥΑΜΒ θεωρεί apriori εχθρούς όσους αντιτίθενται στα σχέδιά της”

Η Κίνηση Πολιτών για το νερό σύμφωνα με δημοσίευμα που αναφέρει ότι η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ σκέφτεται σοβαρά να περιφρουρήσει τις δεξαμενές πόσιμου νερού στο Πήλιο από τις τοπικές κοινωνίες, βάζοντας φράχτες και κάμερες, επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν τόλμησε καμία δημοτική αρχή να το κάνει και ότι αυτό θα σημάνει “την οριστική ρήξη με τους κατοίκους των χωριών, τους οποίους θεωρεί  a priori εχθρούς της ΔΕΥΑΜΒ αφού αντιδρούν στα σχέδια της.
Θα πρέπει να θυμίσουμε στη διοίκηση της “δημοτικής” επιχείρησης, ότι η απαλλαγή από τους χλωριωτές στις πλείστες των περιπτώσεων, ήταν απόφαση των συνελεύσεων των κατοίκων και πραγματοποιήθηκε ανοικτά και στο φως της μέρας. Θα ήταν φυσικά ασέβεια τουλάχιστον απέναντι στις δημοκρατικές διαδικασίες να θεωρούνται οι συνελεύσεις θεσμός παράνομος και εχθρικός προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Αυτό που επιχειρεί η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, είναι να φοβίσει και να κουράσει τον κόσμο για να μπορέσει ανενόχλητη να εφαρμόσει το σχέδιό της, που στην πρώτη φάση προβλέπει την υποβάθμιση με το ζόρι του πόσιμου νερού και την ώθηση των κατοίκων και των επισκεπτών στην αγορά του εμφιαλωμένου.
Αυτοί που πρέπει να παρακολουθούνται στενά είναι όλοι, όσοι αρνούνται συστηματικά να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ως προς τη διαχείριση του πόσιμου νερού στα χωριά και την πόλη. Είναι αυτοί που όπως φάνηκε καθαρά από την πρωτοβουλία των Σταγιατιωτών να αναλάβουν μόνοι τους την εξυγίανση του δικτύου τους, έχουν αποφασίσει πολιτικά να αφήσουν στο έλεος της φθοράς πηγές, δίκτυα και δεξαμενές.
Αντί λοιπόν να απειλούν με εγκατάσταση καμερών ασφάλειας  και φρακτών πάνω στο βουνό καλό και βιώσιμο θα ήταν να τοποθετήσουν selfie κάμερες ασφάλειας στα δικά τους γραφεία και όπου αλλού μαγειρεύεται η τύχη του νερού στην περιοχή μας ερήμην των πολιτών”.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος