Το 2018, κάποιες γυναίκες από τα Τρίκαλα αποφάσισαν και δημιούργησαν μια επιχείρηση για την παραγωγή και προώθηση προϊόντων της ελληνικής κουζίνας.
Επτά γυναίκες στρώνουν το τραπέζι και προσκαλούν σε ένα παραδοσιακό γεύμα με μαμαδίστικες γεύσεις. Αυτό ήταν πάνω – κάτω το σκεπτικό για τις δραστήριες γυναίκες ενός συνεταιρισμού στην Οιχαλία.
Ένα δύσκολο εγχείρημα, που απαιτούσε προσωπική εργασία και γνώσεις, τις οποίες απέκτησαν δίπλα στις μεγαλύτερες γυναίκες που γνώριζαν τα μυστικά της κουζίνας, σημειώνει η Μαρία Παθέκα, μέλος της «ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΟΙΧΑΛΙΑΣ».
Καθημερινά δημιουργούν με φρέσκα υλικά και παραδίδουν μικρές λιχουδιές που νοστιμίζουν την ζωή μας. Πίττες, γλυκά ζαχαροπλαστικής και του κουταλιού, μαρμελάδες, πετιμέζια, μαγειρευτά, ότι μπορεί να επιθυμήσει κάποιος περνούν από την κουζίνα των γυναικών.
Εκτός από την πώληση σε ιδιώτες της περιοχής, ο συνεταιρισμός διαθέτει τα χειροποίητα προϊόντα στους έλληνες του εξωτερικού με καταγωγή από την Θεσσαλία, οι οποίοι τα αξιοποιούν σε εστιατόρια που έχουν κυρίως στην Ευρώπη, προσθέτει η Ρένα Κυρίτση.
Τον Μάρτιο του 2021 με τον σεισμό που έπληξε την Θεσσαλία, ο συνεταιρισμός ανέλαβε το κέτερινγκ για τους σεισμόπληκτους.
Ξεπερνώντας τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία βλέπουν με αισιοδοξία την επομένη ημέρα, και όπως λένε υπάρχει τεράστια πρόοδος από τότε που ξεκίνησαν, προ τετραετίας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος