Συνάντηση δημάρχου Πύργου με Μητροπολίτη Καλαβρύτων για τις αγροτικές εκτάσεις

Καταλυτικά και προς την κατεύθυνση οριστικής και δίκαιης λύσης, κινείται ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος για το φλέγον θέμα των αγροεκτάσεων που διεκδικεί η Ι.Μ. Αγίων Θεοδώρων Αροανίας και υπάγονται διοικητικά σε περιοχές των ορίων του δήμου (Κουτσοχέρας-Χειμαδιού-Μουζακίου, αλλά και Περιστερίου του Δήμου Ήλιδας). Στο πλαίσιο αυτό, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόταση της συνάντησης του δημάρχου Πύργου.

Όπως δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος, «από τη συζήτηση, βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι προθέσεις και η βούληση της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, όπως και της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων, είναι να λυθεί αυτή η εκκρεμότητα οριστικά κι εντός των πλαισίων της νομιμότητας. Νομίζω ότι υπάρχει γόνιμο έδαφος και καλή πρόθεση από την πλευρά της Εκκλησίας να δοθεί οριστική λύση η οποία θα ικανοποιεί το μέρος των αγροτών και βεβαίως θα καλύπτει τις απαιτήσεις της νομιμότητας. Θα πρέπει, μια αντιπροσωπευτική επιτροπή των κατοίκων να έχει άμεση επικοινωνία με το Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μονής σε έναν διάλογο που στόχο θα έχει να λυθεί το πρόβλημα και να καταλήξουν σε μια λύση που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές».

Ο κ. Αντωνακόπουλος, θα ενημερώσει άμεσα την επιτροπή των κατοίκων των περιοχών ώστε να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα, μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος