Καύσιμα: «Καίνε» τις τσέπες οι τιμές στη βενζίνη και το πετρέλαιο (video)

Συνεχίζεται σε διεθνές επίπεδο το ράλι των αυξήσεων στα καύσιμα και η επιβάρυνση στις τσέπες των καταναλωτών συνεχίζεται να αυξάνεται ανάλογα.  Η τιμή της αμόλυβδης  στην Αττική κυμαίνεται στα 1,77 το λίτρο, το πετρέλαιο κίνησης στα 1,52 το λίτρο, ενώ  το πετρέλαιο θέρμανσης κυμαίνεται στα 1,24 το λίτρο.

Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Καυσίμων Αττικής Γιώργος Ασμάτογλου  τόνισε ότι η εκτόξευση των τιμών σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά οφείλεται κυρίως στην άνοδο το καυσίμων .

Μέση τιμή στα μεγάλα αστικά κέντρα το λίτρο της αμόλυβδης  βρίσκεται περίπου στο 1,83 € ενώ πανελλαδικά το λίτρο έχει ξεπεράσει το 1,85 € στη δε νησιωτική Ελλάδα βρίσκεται πάνω από τα 2,00 €. Προχώρησε μάλιστα στη δυσοίωνη εκτίμηση ότι αν συνεχιστεί έτσι ο ρυθμός των αυξήσεων το Ιούνιο η τιμή της αμόλυβδης στα μεγάλα αστικά κέντρα θα αγγίξει τα 2,00 €.

Ο κ. Ασμάτογλου εκτιμά ότι αυτή η ανοδική πορεία θα συνεχιστεί και μετά τον Ιούνιο και ίσως να μην σταματήσει. Θεωρεί αναγκαίο να μειωθεί η φορολογία, δηλαδή του ειδικούς φόρους κατανάλωσης ή στο ΦΠΑ στο καύσιμο  έτσι ώστε να συγκρατηθεί ο πληθωρισμός και να μην «βουλιάξει» η οικονομία στο χώρο των πρατηρίων ώστε να μπορεί το κράτος να έχει έσοδα.

Ρεπορτάζ:  Αλέξανδρος Μέμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος