Γεμιστή κολοκύθα με quinoa

Μια πρωτότυπη συνταγή, που θα εντυπωσιάσει και θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς… ουρανίσκους είναι αυτή που μας προτείνει ο Κωνσταντίνος Μουζάκης, διευθυντής Γαστρονομίας και υπεύθυνος Δράσεων Επισιτισμού στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Υλικά

1 μέτρια κολοκύθα

ελαιόλαδο

1 πρέζα για ρίγανη

150 γραμμάρια quinoa

100 γραμμάρια φέτα

50 γραμμάρια κουκουνάρια

1 μικρό καρότο

1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 τεμάχιο κόκκινη πιπεριά

1 τεμάχιο χυμό λεμόνι

50 γραμμάρια μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

ακόμη 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε την κολοκύθα καλά και την κόβουμε στη μέση μ’ ένα μαχαίρι, βγάζοντας αργότερα όλους τους σπόρους από μέσα με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
  • Τοποθετούμε τα δύο μέρη σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε από πάνω αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε με ρίγανη και το ψιλοκομμένο ματσάκι κρεμμύδι με το τριμμένο καρότο και τα ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Τα βγάζουμε από τον φούρνο προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και συνεχίζουμε για άλλα 10 λεπτά το ψήσιμο.
  • Σε ένα μπολ έχουμε βάλει το quinoa, το ξεπλένουμε και το στραγγίζουμε επιμελώς.
  • Σ’ ένα άλλο μπολ βάζουμε το quinoa μαζί με τον χυμό λεμόνι, τις ελιές, το υπόλοιπο κρεμμύδι, τη φέτα και τα κουκουνάρια και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο ξανά το ταψί με την κολοκύθα και, με τη βοήθεια ενός κουταλιού, τοποθετούμε το μίγμα μας μέσα στις κολοκύθες ομοιόμορφα και το ψήνουμε συνέχεια για 15 λεπτά ακόμη…

Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης είναι διευθυντής Γαστρονομίας & Υπεύθυνος Δράσεων Επισιτισμού στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδας, Μέλος της Παγκόσμιας ‘Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS), Μέλος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας & Υπεύθυνος τμήματος της Επτανησιακής Διατροφής, «CHEF EUROPE 2015″, Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος