Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Βελτιωμένος καιρός το Σαββατοκύριακο, νέα επιδείνωση από Δευτέρα

Τι κι αν ξεκινήσαμε με άστατο καιρό και βροχές στα ανατολικά και το Αιγαίο, ήδη έχει βελτιωθεί κι από το μεσημέρι θα επικρατεί ήλιος σε όλη τη χώρα, όπως και αύριο με εξαίρεση τα δυτικά όπου θα έχουμε λίγες ασθενείς βροχές.

 Την Κυριακή θα αρχίσει λίγο να συννεφιάζει και δε θα λείψουν κάποιες τοπικές βροχές, κυρίως στα κεντρικά και νότια, θα έχουμε όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας, αλλά τη Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη θα αλλάξει πάλι το σκηνικό σε βροχερό, θα ενισχυθούν οι βοριάδες και θα πέσει αισθητά η θερμοκρασία. Από την Τετάρτη όμως θα φτιάξει και πάλι.

ΣΗΜΕΡΑ

Αρχικά άστατος καιρός, με λίγες βροχές σε Εύβοια, Α. Στερεά, Κρήτη, (Δωδεκάνησα) και (λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης), με γρήγορη όμως βελτίωση. Ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο έως 7-8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση και στα υπόλοιπα βαθμιαία νοτιοδυτικοί 3-5 μποφόρ. Θερμοκρασία 8-10 βαθμούς στα βόρεια, έως 13-14 βαθμούς στα δυτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και 10-12 στα υπόλοιπα, με παγετό κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

ΑΤΤΙΚΗ

Λίγες συννεφιές με τοπικές ασθενείς βροχές ακόμα στα βορειοανατολικά, από το μεσημέρι όμως αρκετή ηλιοφάνεια. Βοριάδες 4-6 κι από το απόγευμα μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 12 βαθμούς, στα βόρεια 2-3 χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Λίγες συννεφιές κι από το μεσημέρι ήλιος, βοριάδες πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ με εξασθένηση κι από το απόγευμα μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 10 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ

Αρκετά καλός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στα δυτικά λίγες ασθενείς βροχές. Εξασθενημένοι νοτιοδυτικοί άνεμοι 3-5 μποφόρ και μόνο στο ΝΑ. Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 κι ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία έως 11-13 βαθμούς στα βόρεια, έως 15 στα υπόλοιπα και στα νησιά έως 16-17, με παγετό όμως νωρίς το πρωί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Στα βορειοανατολικά καλός καιρός, στην υπόλοιπη χώρα λίγες συννεφιές κατά διαστήματα με ασθενείς βροχές στα δυτικά, κεντρικά και νότια, κυρίως στα Δωδεκάνησα και τοπικά περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί. Εξασθενημένοι βοριάδες και στα νότια πελάγη δυτικοί άνεμοι 4-5 μποφόρ και θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Σύντομη αλλαγή του καιρού με βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία κατά τόπους στην υπόλοιπη χώρα και από το βράδυ χιόνια στα βόρεια ορεινά και σταδιακή ενίσχυση των νοτιάδων.

ΤΡΙΤΗ

Βροχές και στο Αιγαίο λίγες καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, όχι όμως ισχυρά φαινόμενα και και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στο Α. Αιγαίο. Πολύ ισχυροί βοριάδες 6-8 και στο Αιγαίο 9 μποφόρ και αισθητή πτώση θερμοκρασίας.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Φτιάχνει πάλι ο καιρός, με λίγες βροχές μόνο Α. Αιγαίο το πρωί, ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα, σταδιακή εξασθένηση βοριάδων και μικρή άνοδος θερμοκρασίας.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος