O καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Κακοκαιρία εξπρές, με βροχές, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια

Ήδη από τη νύχτα έχει ξεκινήσει να μας επηρεάζει η νέα κακοκαιρία, με βροχές στα δυτικά, ενώ αυτήν την ώρα βρέχει και στη Θράκη, το Α. Αιγαίο και κατά τόπους σε Κυκλάδες και Κρήτη.

Αυτές είναι και οι κυριότερες περιοχές που θα επηρεάζονται σήμερα, ενώ από το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα εξαπλωθούν τα φαινόμενα από βορρά προς νότο, επηρεάζοντας αύριο όλη τη χώρα. Αν και είναι πιθανό να έχουμε τοπικά έντονες βροχές σε Α. Αιγαίο, Ν. Εύβοια και προς το αυριανό βράδυ σε Α. Αιγαίο και Κρήτη, καθώς και πρόσκαιρα πυκνά χιόνια σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, ωστόσο πρόκειται για μια κακοκαιρία «εξπρές», που θα αρχίσει ήδη από αύριο το απόγευμα να περιορίζεται νοτιοανατολικότερα και μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης θα έχει σχεδόν υποχωρήσει.

Κύριο χαρακτηριστικό που θέλει προσοχή, είναι η σταδιακή ενίσχυση των ανέμων τις επίμενες ώρες που από το βράδυ και μέχρι την Τετάρτη θα πνέουν με θυελλώδεις εντάσεις, έως 9-10 μποφόρ στα πελάγη, αλλά και η απότομη πτώση θερμοκρασίας από τη νύχτα.
Όπως και να ‘χει, από Τετάρτη αναμένουμε βελτίωση και από Πέμπτη ξανά καλοκαιρία και επάνοδο θερμοκρασίας. Ο χειμώνας όμως δε φαίνεται να εγκαταλείπει ακόμα, καθώς κατεβασιές ψυχρών αερίων μαζών θα συνεχίσουν να μας επισκέπτονται και το επόμενο διάστημα.

ΣΗΜΕΡΑ

Αλλάζει πάλι ο καιρός, με βροχές αρχικά στα δυτικά και γρήγορα στα βορειοανατολικά και το Α. Αιγαίο, από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα βόρεια, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Το βράδυ στα βόρεια θα ενταθούν και πέσουν και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά. Οι νοτιάδες θα ενισχυθούν σταδιακά στα πελάγη έως 7, από το απόγευμα στο Ν. Αιγαίο και 8 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν αλλάζει σημαντικά θα φτάσει και πάλι τους 16-18 βαθμούς στα κεντρικά και νότια, από τη νύχτα όμως που θα το γυρίσει σε βοριά ακόμα πιο ενισχυμένο θα πέσει αρκετά η θερμοκρασία και θα έχουμε παγετό στα βόρεια.

ΑΤΤΙΚΗ

Λίγες συννεφιές κυρίως από το βράδυ, νοτιάδες 4-5, από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ και θερμοκρασία 17 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σταδιακή συννεφιά με βροχές που το βράδυ θα ενταθούν και τη νύχτα λίγα χιόνια στα ορεινά, νοτιάδες και από το βράδυ βοριάς 5-6 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα και θερμοκρασία έως 12 βαθμούς, με αισθητή πτώση όμως από τη νύχτα.

ΑΥΡΙΟ

Σε όλη τη χώρα βροχές, χιόνια στα ορεινά, τα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, με σταδιακή εξασθένηση όμως των φαινομένων από τα βόρεια, που μέχρι αργά το βράδυ θα περιοριστούν στη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα. Οι βοριάδες στα πελάγη, στο Ν. Αιγαίο αρχικά νοτιάδες κι από το απόγευμα βοριάδες, θα πνέουν πολύ θυελλώδεις έως 8-9 μποφόρ, πιθανώς και 10 τοπικά, με εξασθένηση όμως από το βράδυ και η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά και δε θα ξεπεράσει στα ανατολικά και βόρεια τους 8-10, στα υπόλοιπα τους 12 βαθμούς και μόνο στο Κεντρικό και Ν. Αιγαίο που θα έχουμε ακόμα νοτιά θα φτάσει τους 14-16 βαθμούς από το απόγευμα που θα το γυρίσει κι εκεί σε βοριά θα πέσει κι εκεί αισθητά και τη νύχτα θα έχουμε παγετό στα κεντρικά και βόρεια, τοπικά ισχυρό τις στα βορειοδυτικά.
Την Τετάρτη θα έχουμε ακόμα βροχές στα ανατολικά και το Αιγαίο, θυελλώδεις βοριάδες και κρύο, σταδιακά όμως θα φτιάξει και πάλι ο καιρός κι από Πέμπτη αναμένουμε καλοκαιρία και άνοδο θερμοκρασίας.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος