Κ. Αγοραστός: Τώρα ωρίμασε το έργο του Μουσείου της Αργούς ώστε να χρηματοδοτηθεί

“Μόλις ωρίμασε το έργο του Μουσείου της Αργούς βρέθηκε και η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Αν υπήρχε μελέτη πιο πριν το έργο του Μουσείου θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από το 2007, που είχαν ανοίξει τα χρηματοδοτικά προγράμματα για τα έργα πολιτισμού”, επισήμανε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, κληθείς να σχολιάσει αντιδράσεις, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Δημοτικής Παράταξης “Μαζί για το Βόλο”, αλλά και πρώην αυτοδιοικητικών στελεχών, για το πως χειρίστηκε το θέμα του Μουσείου, η δημοτική αρχή του Αχ. Μπέου.

Επιπλέον ο κ. Αγοραστός αλλά και ο γ.γ. ΕΣΠΑ Δ. Σκάλκος, που συμμετείχαν σε σύσκεψη με φορείς στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, παρουσία του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ κ. Τριαντόπουλου και της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη, επισήμαναν ότι η πόλη δεν θα χάσει κανένα έργο από το ΕΣΠΑ.  «Δεν μπορούμε να απολογηθούμε γιατί το κάνουμε τώρα», είπε ο κ. Αγοραστός και διαβεβαίωσε ότι το Μουσείο της Αργούς δεν θα γίνει σε βάρος άλλων έργων.

Από την πλευρά του ο κ. Σκάλκος σημείωσε ότι εάν οι πολίτες του Βόλου θεωρούν πως υπήρχε εναλλακτική πρόταση και στη θέση του Μουσείου της Αργούς προτιμούσαν κάποιο άλλο έργο, λογικό είναι να ασκούν την κριτική τους. Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός που προωθήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή Βόλου, οδήγησε σε μια ολοκληρωμένη μελέτη για το Μουσείο της Αργούς και έτσι επιτεύχθηκε η ωρίμανση του έργου για την εξασφάλιση χρηματοδότησης.

Περιοδεία σε έργα ΕΣΠΑ

Περιοδεία σε έργα του ΕΣΠΑ στο Βόλο έκανε σήμερα ο κ. Σκάλκος ενώ αργότερα σε σύσκεψη στην Περιφέρεια, μιλώντας στους δημοσιογράφους,  ανακοίνωσε πως η χρηματοδότηση για τη νέα προγραμματική περίοδο θα είναι αυξημένη κατά 31% σε σχέση με την τρέχουσα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας που σημαίνει ότι της αναλογούν 554 εκατ. ευρώ. ενώ τόνισε ότι οι πρώτες προσκλήσεις θα «ανοίξουν» το καλοκαίρι. Ανακοίνωσε πως πανελλαδικά θα διατεθούν 100 εκατ. ευρώ επιπλέον, ώστε να ενισχυθεί η διαχειριστική επάρκεια των δικαιούχων για να φτάνουν έγκαιρα σε αυτούς οι πόροι, ενώ αναφερθείς στο ΕΣΠΑ είπε ότι συνέβαλε και στον μετριασμό των οικονομικών επιπτώσεων που επέφερε η πανδημία.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, αναφέρθηκε στα πολλά έργα του ΕΣΠΑ που εκτελούνται στη Μαγνησία και ευχαρίστησε τον κ. Χρ. Τριαντόπουλο για τις άμεσες ενέργειες όσον αφορά στην απονομή αποζημιώσεων και ενισχύσεων στους πληγέντες από φυσικές καταστροφές.

Από την πλευρά του ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, τόνισε ότι τα έργα ΕΣΠΑ καλύπτουν κενά και διαμορφώνουν συνθήκες ανάπτυξης για την περιοχή, ενώ ανακοίνωσε επιπλέον έκτακτη χρηματοδότηση φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν πρόσφατα στο Πήλιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος