Σάμος: Κέρδισε τις εντυπώσεις ο ΕΟΣΣ στην «HoReCa 2022»

Στην τριήμερη παρουσίαση του ΕΟΣ Σάμου στην έκθεση «HoReCa 2022», συμμετείχε και  ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, στα πλαίσια του Μνημονίου συνεργασίας με τον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό, που στοχεύει στην προβολή του οινοτουριστικού προφίλ του νησιού σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Την πρώτη ημέρα ο ΕΟΣ παρουσίασε τα «Πράσινα» μοσχάτα κρασιά με τη φιλοσοφία ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης». Έγινε εκτενέστατη αναφορά στη νέα σειρά “ΦΥΣΙΚΩΝ ΟΙΝΩΝ” που δημιούργησε ο Συνεταιρισμός της Σάμου, στα πρότυπα των διεθνών πράσινων περιβαλλοντικών τάσεων.

Η ενδιαφέρουσα αυτή θεματική περιλάμβανε και προβολή της μοναδικής οινογαστρονομίας του νησιού με διάφορες δημιουργίες υψηλής γαστρονομίας με τοπικά προϊόντα, από τους Σαμιώτες ex. chefs Βαγγέλη Μπιλιμπά και Ασλάνη Παντερλή. Την παρουσίαση αυτή τίμησε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος συνοδεύονταν από την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη, οι οποίοι εξήραν το έργο του ιστορικού Συνεταιρισμού της Σάμου. Ο Πρωθυπουργός προσκλήθηκε από τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος να κεραστεί με Σαμιώτικο Κρασί. Σάμος: Κέρδισε τις εντυπώσεις ο ΕΟΣΣ στην «HoReCa 2022»Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης & Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου, κ. Άννη Ανδρεάδου και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κ. Απόστολος Αλατζάς.

«Από την Πυθαγόρειο Διατροφή στο Βιγκανισμό», ήταν η θεματική ενότητα που παρουσιάστηκε με εισήγηση του Γεν. Γραμματέα του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων- Διατροφολόγων Ελλάδος, Παναγιώτη Βαραγιάννη, με παρουσίαση, του σαμιώτικου μοσχάτου, με τα 3.000 χρόνια ιστορίας, από την υπεύθυνη marketing του ΕΟΣ Σάμου, Μαργαρίτα Ικαρίου.

Για την Πυθαγόρεια διατροφή μίλησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ηραία-Πυθαγόρεια, και δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Σωτήρης Μαριωρής.

Συνταγές που βασίζονται στην Πυθαγόρεια διατροφή αλλά και τις σύγχρονες βιγκανικές τάσεις, σε συνδυασμό με τους «φυσικούς οίνους» του Συνεταιρισμού εμπνεύστηκε και παρουσίασε ο ex. Chef Ευάγγελος Μπιλιμπάς.

Το Δήμο Ανατολικής Σάμου εκπροσώπησε ο Δήμαρχος, Γεώργιος Στάντζος, η Αντιδήμαρχος  Δέσποινα Κάιλα και η δημοτική σύμβουλος  Βούλα Αρβανίτη.

Τέλος ως ο καλύτερος γαστρονικός προορισμός της ενότητας εστιατορίων βραβεύτηκε το εστιατόριο “Αφροδίτη” που βρίσκεται στο Πυθαγόρειο της Σάμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος