Στ.Τζίμας για κρίση στην Ουκρανία: Ο Πούτιν κρατάει το κλειδί των εξελίξεων

Διπλωματικές διεργασίες είναι σε εξέλιξη για την αποφυγή ανάφλεξης στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα. Την ίδια ώρα, στο Κίεβο η ζωή κυλάει κανονικά, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν τις στρατιωτικές ετοιμασίες στα ανατολικά σύνορα και τις δηλώσεις Ευρωπαίων και Αμερικανών αξιωματούχων για επικείμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας σε βάρος της Ουκρανίας. Η ατμόσφαιρα πάντως δεν παραπέμπει σε καμία περίπτωση στην εικόνα μιας πόλης που βρίσκεται υπό πολιορκία. Χθες, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, υπήρξε αυξημένη κίνηση στους δρόμους, τα εστιατόρια και τα καφέ, ενώ σχηματίστηκαν ουρές έξω από τα ανθοπωλεία.

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ3 ο συγγραφέας-δημοσιογράφος, Σταύρος Τζίμας, αναφερόμενος στις εξελίξεις των επόμενων ωρών, “ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι εκείνος ο οποίος κρατάει το κλειδί των εξελίξεων και, είτε θα προχωρήσει σε στρατιωτική επέμβαση, είτε θα το αφήσει να σέρνεται έως ότου καρποφορήσει το παρασκήνιο, το οποίο έχει πάρει φωτιά, ώστε την ύστατη στιγμή να αποφευχθεί ένα θερμό επεισόδιο”.

Όπως είπε ο κ. Τζίμας, ο Πούτιν διαθέτει μία τεράστια πολεμική μηχανή, ωστόσο, πρέπει να προβληματιστεί για την επόμενη ημέρα, για το εάν δηλαδή θα γίνει ταραξίας της παγκόσμιας ειρήνης και ισορροπίας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος