Επιστροφή στην παράδοση με πάνινες κούκλες

Μια χειροτέχνις με καλλιτεχνική διάθεση στο Ακριτοχώρι Σερρών, βάζει μεράκι, υπομονή και αγάπη για να κατασκευάσει πάνινες κούκλες, αναπαριστώντας πρόσωπα πραγματικά και φανταστικά.

Η οικονομική κρίση έδωσε το έναυσμα στην Αθηνά Παρασκευαΐδου, να μεταφέρει την επιχειρηματική της δραστηριότητα στο Ακριτοχώρι, όπου ανακάλυψε ότι αγάπη της για την χειροτεχνία μπορούσε να εξελιχθεί σε μια δημιουργική επικερδή απασχόληση.

Ήρωες του κινηματογράφου, των παραμυθιών, νεράιδες και πραγματικά πρόσωπα συνθέτουν τον πολύμορφο κόσμο που κατασκεύασε στο χέρι η κ. Παρασκευαΐδου. Η αγαπημένη της όπως λέει είναι ο Τσάρλι Τσάπλιν.

Υφάσματα, κορδέλες, νήματα ενώνονται επάνω στις μορφές δίνοντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Κάπως έτσι γεννήθηκε “το Ονειράκι”, όπως λέγεται η μικρή οικοτεχνία της οικογένειας. Κάθε πάνινη κούκλα είναι ξεχωριστή και καμία δεν μοιάζει με την άλλη. Άλλωστε κατά την διάρκεια της κατασκευής τους αλλάζει και η διάθεση της δημιουργού. Είναι μια δουλειά που χρειάζεται ώρες για να ολοκληρωθεί. Αλλιώς ξεκινά και όταν σταματήσει γιατί κάτι μεσολάβησε, η συνέχεια εξελίσσεται διαφορετικά.

Στον ίδιο χώρο ο σύζυγός της κατασκεύασε έναν ξύλινο παραδοσιακό αργαλειό, την άλλη αγάπη της, όπου έμαθε σιγά – σιγά να υφαίνει. Ένα απλό στημόνι και ένα υφάδι, παραπέμπουν στους αρχαίους αργαλειούς, που εξακολουθούν να είναι το ίδιο λειτουργικοί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος