Ευ. Τσακαλώτος: Έχουμε συμφωνήσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ, δεν επιθυμούμε την καθυστέρηση (vid)

Πρόβλημα δεν έχουμε με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία έχει συμφωνηθεί στο μνημόνιο της 13ης Ιουλίου, αλλά με την περίπτωση που το ΔΝΤ θέλει να καθυστερήσει τη διαδικασία αξιολόγησης, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, απαντώντας σε παρεμβάσεις του Δημήτρη Σταμάτη της Νέας Δημοκρατίας και του Χάρη Θεοχάρη του Ποταμιού.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε επίσης, ότι όπως πληροφορήθηκε από το CNN, το ΔΝΤ δεν έχει αξιολογήσει έως τώρα την ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό.

Πρόσθεσε ότι η συζήτηση για την αξιολόγηση πρέπει να είναι σύντομη, γιατί ο χρόνος έχει μεγάλη σημασία και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί κατά τις συναντήσεις που είχε με τους ομολόγους του στην Ευρώπη, διαπίστωσε ότι υπάρχει καλή διάθεση για την εξεύρεση λύσης και όχι για τη δημιουργία περαιτέρω προβλημάτων.

Αναφερόμενος στη στάση του ΔΝΤ, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «δεν εκφράστηκε υπέρ της καθυστέρησης, όμως δεν έδειξε την κατανόηση που έδειξαν οι άλλοι ότι ο χρόνος είναι σημαντικός».

Απαντώντας σε ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη, για το αν οι δανειστές επιδεικνύουν, όπως λέγεται, διάθεση για αναβολές στην αξιολόγηση, έως ότου υπάρξουν χειροπιαστά στοιχεία, για θέματα όπως είναι το ασφαλιστικό και η αγροτική μεταρρύθμιση, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι κατά τις συναντήσεις του με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Διάσωσης, την Επιτροπή, τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όχι μόνο δεν διαπίστωσε κάτι τέτοιο, αλλά «το ακριβώς αντίθετο», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος