Ορμύλια Χαλκιδικής: Οι μνήμες της γυναικοκτονίας που συγκλόνισε αναβίωσαν στο Εφετείο

Σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον τέσσερα χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο 40χρονος που πριν έξι χρόνια σκότωσε την πρώην σύζυγό του και άρπαξε τον μόλις 4,5 χρόνων γιο τους στην Ορμύλια Χαλκιδικής. Ήταν από τις γυναικοκτονίες που είχαν συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Με αξιοζήλευτη ταπεινότητα η μητέρα της γυναίκας που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύζυγό της, προτάσσει το συμφέρον των δύο αγοριών.

Οι μνήμες της γυναικοκτονίας που είχαν συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Ιανουάριο του 2016 αναβίωσαν στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης. Ο 40χρονος είχε σκοτώσει με μαχαίρι την πρώην σύζυγό του μπροστά στα μάτια του μεγάλου τους γιου.

Ο συζυγοκτόνος άρπαξε τον μικρότερο γιο τους, ηλικίας μόλις 4,5 χρόνων και εξαφανίστηκε στα βουνά. Βρέθηκε ύστερα από έρευνες σε καλύβα, 18 ημέρες μετά.

Ο 40χρονος συζυγοκτόνος και στο σημερινό δικαστήριο απέφυγε να περιγράψει τη σκηνή του στυγερού εγκλήματος. Παρίστανε ότι δεν θυμόταν τίποτα.

Πιο συγκεκριμένα, στην απολογία του είπε: «Πήγα στο σπίτι να συζητήσουμε γιατί δεν με ήθελαν τα παιδιά. Καβγαδίσαμε και μ’ έβρισε. Εκεί πάνω τα έχασα, δεν θυμάμαι τίποτα. Ούτε από πού πήρα το μαχαίρι. Ούτε πώς πήρα το παιδί κι έφυγα».

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για το έγκλημα. Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου ότι η δολοφονία έγινε εν βρασμώ ψυχικής ορμής δεν έγιναν δεκτοί από το δικαστήριο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος