Πέδρο Σάντσεθ: Η κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου που εφαρμόζει η Ρωσία δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη

ανταπόκριση από τη Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

Ο Σάντσεθ προειδοποίησε στο διάγγελμά του αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας ότι η «κατάφωρη παραβίαση» του διεθνούς δικαίου που εφαρμόζει η Ρωσία με την επίθεσή της στην Ουκρανία «δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη».

Τόνισε πως: «Η θέση της κυβέρνησης της Ισπανίας ήταν πολύ σαφής από την αρχή: υποστηρίξαμε και επισπεύσαμε στα άκρα τη διπλωματική οδό, την οδό του διαλόγου για την επίτευξη λύσης που θα αποτρέψει αυτήν την κλιμάκωση του πολέμου” τόνισε. Πρόσθεσε δε ότι “η  Ισπανία θα υπερασπιστεί τη διεθνή νομιμότητα, θα κάνει τα πάντα για να αποκαταστήσει την ειρήνη και θα δείξει αλληλεγγύη στους πληθυσμού».

Και συνεχίζει: «Η ΕΕ και οι σύμμαχοι της ΕΕ ενέκριναν ένα πρώτο πακέτο κυρώσεων με σαφή στόχο, που είναι να αποτρέψουν τη συνέχιση των επιθέσεων της κυβέρνησης Πούτιν που δυστυχώς έχουν ήδη κοστίσει πάρα πολλές ζωές. Θέλουμε να δείξουμε στην κυβέρνηση Πούτιν ότι οι επιθέσεις κατά της εθνικής κυριαρχίας δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητες».

Υπενθύμισε ότι «η  Ισπανία μοιράζεται συμφέροντα με την ΕΕ, αλλά πάνω από όλα μοιραζόμαστε αξίες». Και πρόσθεσε ότι  «αυτές οι αξίες θα είναι που θα μας εμπνεύσουν σε αυτή την κρίση».

Αναφέρθηκε τέλος στους Ισπανούς που βρίσκονται σε ουκρανικό έδαφος τονίζοντας ότι «η ισπανική πρεσβεία στο Κίεβο βρίσκεται σε επαφή με την ισπανική κοινότητα εδώ και μερικές εβδομάδες. Υπάρχουν 436 Ισπανοί άνδρες και γυναίκες εγγεγραμμένοι στην πρεσβεία, εκ των οποίων οι εκατό έχουν ήδη επιστρέψει στη χώρα μας, επομένως έχουν απομείνει λίγο περισσότεροι από 320 συμπατριώτες μας. Οι προξενικές μας υπηρεσίες διατηρούν τηλεφωνικές επαφές με κατοίκους της Ουκρανίας για να τους παρέχουν τις διαθέσιμες πληροφορίες αυτή τη δύσκολη στιγμή σχετικά με τις δυνατότητες αποχώρησης από την Ουκρανία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος