“Γέλια και Παπαρούνες” -μια διαδραστική παράσταση για παιδιά

Πώς το χαμόγελο, η αισιοδοξία και η χαρά μάς ανταμείβουν, ακόμα κι όταν βρεθούμε μπροστά σ’ ένα πρόβλημα; Η απάντηση είναι απλή: όταν σκορπίζουμε τη χαρά γύρω μας, δεν μένουμε ποτέ μόνοι! Αυτό είναι και το βασικό μήνυμα της θεατρικής, διαδραστικής παράστασης της Ομάδας “Μαρμελάδα”, “Γέλια και Παπαρούνες”. Η παιδική παράσταση ανεβαίνει στη Galerie Δημιουργών στη Νέα Κηφισιά, κάθε Κυριακή, στις 12:00.

“Γέλια και Παπαρούνες” -μια διαδραστική παράσταση για παιδιάΗ παράσταση απευθύνεται σε μικρούς (3-10 χρονών) αλλά και μεγάλους. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό, τηνιακό παραμύθι με ηρωίδα ένα απλό κορίτσι που γίνεται βασίλισσα επειδή ξέρει να γελά και να κάνει τους άλλους να γελούν. Οι τρεις μοίρες ευνοούν με τις ευχές τους την ανέμελη κοπέλα, που με την αθωότητά της σκορπά απλόχερα το γέλιο και τη χαρά. Της χαρίζουν τύχη και φροντίζουν να τη σώσουν, όταν το γέλιο της τη βάζει σε μπελάδες με τον βασιλιά…

Η παράσταση συνοδεύεται από ζωντανή μουσική.  

Παίζουν τρεις ερμηνευτές και κούκλες μαρότ σε φυσικό μέγεθος.

Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά σε όλη τη διάρκεια. Με την καθοδήγηση των ερμηνευτών, δραματοποιούν χαρακτηριστικές σκηνές της παράστασης και αυτοσχεδιάζουν παίζοντας με τα σκηνικά αντικείμενα.

Η παράσταση παίζεται για το κοινό κάθε Κυριακή ώρα 12:00 και τις καθημερινές για τα σχολεία, με ειδική τιμή, στον ίδιο χώρο κατόπιν συνεννόησης.

Επίσης, μεταφέρεται σε σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, χώρους δημιουργικής απασχόλησης, δήμους, σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννόησης.

Διάρκεια: 60΄

  • Σκηνοθεσία-Διασκευή: Mαρίνα Βήλλου
  • Ερμηνεία: Βίκυ Κατσίκα, Αντώνης Αθανασόπουλος, Μαρίνα Βήλλου
  • Σκηνικά: Νεκτάριος Διονυσάτος, Γιάννης Τραγάκης
  • Κοστούμια: Τατιάνα Σουχορούκωφ
  • Bιολί, μαντολίνο, φυσικοί ήχοι: Αντώνης Αθανασόπουλος

info

  • Galerie Δημιουργών: Χελιδονούς 28 Ν.Κηφισιά
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας & κρατήσεων: 210.6521732

Ένα παραδοσιακό παραμύθι για την αισιοδοξία και τη χαρά

Τα μηνύματα που περνάει το παραδοσιακό, τηνιακό παραμύθι «Γέλια και Παπαρούνες» είναι πως το χαμόγελο, η αισιοδοξία και η χαρά, ευνοούν την τύχη μας στη ζωή και μας ανταμείβουν, ακόμα κι όταν βρεθούμε μπροστά σ’ ένα πρόβλημα, μια δύσκολη στιγμή, ή κάποιο εμπόδιο.

Η κοπέλα του παραμυθιού, η Χλόη, κέρδισε με το γέλιο της την εύνοια των τριών μοιρών και πραγματοποιήθηκαν οι τρεις ευχές που έκαναν γι’ αυτήν, με αποτέλεσμα να γίνει η ζωή της πιο όμορφη!

Ακόμα κι όταν η Χλόη βρέθηκε αντιμέτωπη με τον θυμό του βασιλιά, οι τρεις μοίρες την βοήθησαν να ξεπεράσει το πρόβλημα. Όταν σκορπίζουμε τη χαρά γύρω μας, δεν μένουμε ποτέ μόνοι μας. Πάντοτε θα υπάρχει κάποιος κοντά μας να μας συντροφεύει και να μας βοηθάει. Με την αισιοδοξία μπορούμε να καταφέρουμε πολύ περισσότερα απ’ όσα φανταζόμαστε. Αυτή η στάση αποτελεί αντίδοτο στη μοναξιά και στην κατήφεια που κυριαρχεί στην εποχή που ζούμε.

Εκπαιδευτικοί στόχοι

Oι στόχοι της παράστασης αυτής είναι να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στην πλούσια ελληνική παράδοση (ήθη κι έθιμα) και με τη χρήση της ντοπιολαλιάς, να τα φέρει σ’ επαφή με το εύρος της ελληνικής γλώσσας και τις ιδιαιτερότητές της.

Η ζωντανή μουσική που χρησιμοποιούμε στην παράσταση, βιολί και μαντολίνο, τα μυεί στην ελληνική παραδοσιακή μουσική και στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, καθώς τα παιδιά χορεύουν μπάλο μαζί με τους ηθοποιούς.

Τέλος, μέσα από την παρουσία των τριών Μοιρών (Κλωθώ, Λάχεση, Άτροπο) γνωρίζουν την ελληνική μυθολογία και τους συμβολισμούς της.

“Γέλια και Παπαρούνες” -μια διαδραστική παράσταση για παιδιά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος