RESPECT: το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαδικτυακή πειρατεία που απευθύνεται στους νέους

Πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας (EUIPO) με τίτλο RESPECT, υλοποιεί ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ). Οι στόχοι του εν λόγω προγράμματος είναι αφενός η ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με τα οφέλη της προστασίας των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας και αφετέρου η ενθάρρυνση της χρήσης νόμιμων πηγών περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ): «Συγκεκριμένα, το RESPECT απευθύνεται στις νέες και στους νέους ηλικίας 15-24 ετών, στοχεύοντας να τους ενημερώσει σχετικά με τη ζημία που προκαλείται από την παραποίηση, την απομίμηση και την πειρατεία. Με το πρόγραμμα επιδιώκεται η μείωση της λήψης ψηφιακού περιεχομένου από παράνομες πηγές, καθώς και η επέκταση της χρήσης νόμιμων εναλλακτικών.

Μεταξύ των δράσεων που έχει αναλάβει και θα υλοποιήσει ο ΟΠΙ είναι η δημιουργία βίντεο και εικαστικών (infographics) με μηνύματα κατά της διαδικτυακής πειρατείας, η ανάρτηση δημοσιεύσεων (posts) στα κοινωνικά δίκτυα, η προβολή βίντεο στις κινηματογραφικές αίθουσες και στην τηλεόραση, καθώς και η διοργάνωση δημόσιας συζήτησης με θέμα τη διαδικτυακή πειρατεία.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις του RESPECT ακολουθώντας τους λογαριασμούς του προγράμματος στο Facebook και στο Instagram».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος