Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες – Αποφάσεις για αποκλεισμούς δρόμων την Παρασκευή (vid)

Οι δυνάμεις των αγροτών ενισχύονται μέρα με την ημέρα στις εθνικές οδούς, με τα τρακτέρ και τα γεωργικά μηχανήματα να είναι σε παράταξη. Οι αγρότες ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ άκαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους τους. Την Παρασκευή ο κ. Κατρούγκαλος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τις προωθούμενες τροποποιήσεις.

Μπλόκα υπάρχουν σε διάφορα στρατηγικά σημεία, όπως στις Μικροθήβες, στα Τέμπη, στα Μάλγαρα, στον κόμβο Νισελίου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, στην είσοδο της Χαλκδηδόνας, στον κόμβο Μηλοτόπου Πέλλας, στα διόδια της Εγνατίας Οδού, στον κόμβο των Κερδυλλίων, στη διασταύρωση Κοκκινογείων προς το τελωνείο της Εξοχής, στον Πολύμυλο Κοζάνης, στον Προμαχώνα και σε άλλα στρατηγικά σημεία.

Στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα βρίσκονται παρατεταγμένα 2.000 περίπου 2.000 τρακτέρ.  .

Στις Μικροθήβες αναμένεται ενίσχυση του μπλόκου με περίπου 300 γεωργικούς ελκυστήρες προερχόμενους από τα Φάρσαλα.

Στην γενική συνέλευση των αγροτών του μπλόκου των Τεμπών, με αντικείμενο την κλιμάκωση του αγώνα αλλά και τον συντονισμό των μπλόκων προς την κατεύθυνση αυτή, αποφασίστηκε ο αποκλεισμός του οδοστρώματος, χωρίς τρακτέρ και οχήματα, την Παρασκευή από τις 12.00 μέχρι και τις 14:00, οπότε και αναμένεται διακοπή της κυκλοφορίας επί της ΠΑΘΕ.

Η συγκεκριμένη κίνηση θεωρείται ως «προειδοποιητική» στο πλαίσιο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στο γενικό προσκλητήριο προς όλα τα μπλόκα που έχει απευθύνει για το Σάββατο το μεσημέρι το μπλόκο των Τεμπών, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός ενεργειών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Απόφαση για αποκλεισμό του μεθοριακού σταθμού των Καστανεών το μεσημέρι της Παρασκευής μεταξύ 12:00-14:00, αποφάσισαν οι αγρότες του Έβρου.

Στο επίκεντρο των αιτημάτων των αγροτών είναι συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και διάλογος από μηδενική βάση, τόσο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, όσο και για το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν την πρωτογενή παραγωγή.

Πάντως, όπως υπογραμμίζουν οι αγρότες, στις προθέσεις τους δεν είναι οι κινητοποιήσεις τους να δυσκολέψουν λοιπές κοινωνικές ομάδες, καθώς, όπως παρατηρούν, το ασφαλιστικό και το φορολογικό αφορούν όλους, ενώ ήδη δέχονται μηνύματα συμπαράστασης στον αγώνα τους από άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν από το μεσημέρι και αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι παρέταξαν τρακτέρ στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου της Ερμίτσας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Αχαΐας Σάκης Μαυρόγιαννης «είμαστε στον δρόμο, όχι για να ζητήσουμε χάρες ή να μας δώσουνε κάτι, αλλά για να μπορούμε να υπάρχουμε σαν αγρότες και σαν κτηνοτρόφοι».

Σχετικές ειδήσεις: Κομοτηνή: 13 ώρες αγώνα και προβληματισμού

Τρίπολη: Κινητοποιήσεις αγροτών στην Πελοπόννησο

Λάρισα: Αναμένονται νέες ενισχύσεις στα Τέμπη

Λάρισα: Κλείνει σήμερα στις 12 μ. ο ΠΑΘΕ λόγω… τρακτέρ

Αλεξανδρούπολη: Κρατούν αναμμένες τις μηχανές τους οι αγρότες…

Κοζάνη: Στα διόδια του Πολυμύλου οι αγρότες

Έβρος: Σήμερα στήνουν μπλόκα οι αγρότες στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού

Ρόδος: Στ’ άρματα οι αγρότες

ΕΡΤ ΠΥΡΓΟΥ:Στα μπλόκα Μαραθιάς και Κουρτεσίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος