Πέτρο Ποροσένκο: Ο Πούτιν θα κάτσει στον ίδιο πάγκο που καθόταν ο Μιλόσεβιτς 

Ο Πούτιν θα κάτσει στον ίδιο πάγκο που καθόταν ο Μιλόσεβιτς, είπε ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δείχνοντας έτσι τη μεγάλη του δυσαρέσκεια για τη ρωσική εισβολή στη χώρα του.

«Στην Ουκρανία, έχουμε μόνο μία απάντηση για αυτόν: φύγετε από την Ουκρανία! Ρωσικά στρατεύματα, να φύγετε από την Ουκρανία. Και ξέρετε πού ανήκει; Στη Χάγη. Είναι εγκληματίας πολέμου. Δεν βλέπω άλλη διέξοδο από την κρίση. Το προσωπικό μου μήνυμα προς τον Πούτιν είναι: Μελετήστε προσεκτικά την υπόθεση Μιλόσεβιτς γιατί θα καθίσετε στην ίδια θέση», είπε ο Πέτρο Ποροσένκο στο κροατικό κανάλι H1. 

Επεσήμανε ότι ο Πούτιν δεν πολεμά τόσο ενάντια στην Ουκρανία όσο ενάντια στη Δύση, δηλαδή τις αξίες που θα ήθελαν να υιοθετήσουν οι Ουκρανοί. Προσθέτει ότι τώρα ο ουκρανικός λαός επιδεικνύει ενότητα και θέλει ειρήνη. 

Υπενθυμίζουμε ότι η ουκρανική εισαγγελία κίνησε ποινική δίωξη το 2020 για την υποτιθέμενη συνωμοσία του πραξικοπήματος μεταξύ του Ποροσένκο και των συνεργατών του. 

Τα μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι ο Ποτοσένκο εμπλέκεται σε πολλές ποινικές υποθέσεις στη χώρα, τόσο ως ύποπτος όσο και ως μάρτυρας. Οι δικηγόροι του Ποροσένκο υποστήριξαν προηγουμένως ότι όλες οι ποινικές υποθέσεις εναντίον του πελάτη τους ήταν «πλαστές» και δεν είχαν νομική δικαιολογία, επιμένοντας ότι ξεκίνησαν και διερευνήθηκαν με μοναδικό σκοπό την «πίεση της αντιπολίτευσης». 

Δικαστήριο του Κιέβου διέταξε τη σύλληψη του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο στα τέλη του περασμένου έτους. 

Η σύλληψη διατάχθηκε με την κατηγορία της προδοσίας που κατατέθηκε από το Εθνικό Γραφείο Ερευνών της Ουκρανίας και τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο κρατικός εισαγγελέας ζητούσε τη σύλληψη του Ποροσένκο, με πιθανή εγγύηση 37 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Επιμέλεια – Μετάφραση  Λιλιάνα Κούλιτς 

Πηγή: Kurir.rs/net.hr

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος