Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής ΑΠΘ για Ουκρανία : “Για τα πυρηνικά όπλα δεν ανησυχώ ότι θα πατήσει κάποιος το κουμπί”

Διάχυτη  είναι η ανησυχία για ενδεχόμενη χρήση χημικών και βιολογικών όπλων από τη Ρωσία. Η κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία, επιφέρει αύξηση του κινδύνου χρήσης όπλων μαζικής καταστροφής, δηλαδή χημικών, πυρηνικών, βιολογικών και κυβερνητικών όπλων, σε μικρή ή μεγάλη κλίμακα. Ωστόσο, ο καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής και Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων του ΑΠΘ, Χρήστος Ελευθεριάδης, είπε ότι αυτό που τον ανησυχεί κυρίως είναι η χρήση των συμβατικών όπλων και οι επιθέσεις που κλιμακώνονται στον αστικό ιστό της Ουκρανίας.

“Δεν πιστεύω ότι κάποιος θα πατήσει το κουμπί”, είπε αναφερόμενος στη χρήση πυρηνικών όπλων ο κ. Ελευθεριάδης. Ωστόσο, όπως τόνισε, ο κίνδυνος ατυχήματος στα πυρηνικά εργοστάσια είναι αυξημένος, εν καιρώ πολέμου, γι’ αυτό τόσο οι Ουκρανοί όσο και οι Ρώσοι, είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον χώρο των πυρηνικών εργοστασίων.

“Το ανησυχητικό και το παράλογο είναι ότι ο πόλεμος αυτός δεν σταματάει, ο Πούτιν κάνει ένα τεράστιο λάθος που το πληρώνει και η Ευρώπη”, κατέληξε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος