Ισπανία: Απεργία επ’ αόριστον στις μεταφορές εμπορευμάτων

Μαδρίτη, Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή 

Ξεκινά από σήμερα η επ’ αόριστον απεργία στις μεταφορές εμπορευμάτων που αποφάσισε η Πλατφόρμα για την Άμυνα του Τομέα Εθνικών και Διεθνών Οδικών Εμπορευματικών Μεταφορών, η οποία εκπροσωπεί μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που αντιπροσωπεύουν το 85% του κλάδου των μεταφορών.

Οι μεγάλες εταιρίες δεν συμμετέχουν στην απεργία.

Οι απεργοί αιτιολογούν τις κινητοποιήσεις τους λόγω της «πολύ σοβαρής» κατάστασης στον κλάδο και των «απαράδεκτων» συνθηκών εργασίας, στις οποίες προστίθεται η άνοδος στις τιμές των καυσίμων, που τονίστηκε από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. “Η αύξηση στις τιμές των καυσίμων ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι” υποστηρίζουν.

Ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για να μετριάσει την ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών των καυσίμων. Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ισαβέλ Ροντρίγκεθ, διαβεβαίωσε ότι η προμήθεια εμπορευμάτων είναι εγγυημένη, και υπενθύμισε ότι στα τέλη του 2021 επιτεύχθηκε συμφωνία με «αυτούς που εκπροσωπούν κυρίως τους μεταφορείς» που περιελάμβανε «σημαντικές αποφάσεις» όπως η τιμή των καυσίμων θα αντικατοπτρίζεται στο κόστος. «Ο διάλογος με τους παράγοντες της πλειοψηφίας που εκπροσωπούν τον τομέα είναι ακόμη ανοιχτός από το υπουργείο Μεταφορών», είπε.

Ο μέσος όρος των τιμών σε βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης κυμαίνεται σήμερα από 1,6-1,8 ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος