Κίεβο: Τέσσερις νεκροί από χτύπημα σε 16όροφη πολυκατοικία – Εικόνες της ΕΡΤ από το φλεγόμενο κτήριο

Τους τέσσερις έχουν φτάσει οι νεκροί από χτύπημα ρωσικού πυραύλου σε 16όροφη πολυκατοικία στο Κίεβο. Ο κρατήρας που άνοιξε στην πολυκατοικία είναι χαρακτηριστικός της δύναμης της έκρηξης, που κατέστρεψε τα περισσότερα διαμερίσματα. Από τα ξημερώματα επιχειρούν οι πυροσβέστες για την κατάσβεση της φωτιάς και όπως φαίνεται από τις εικόνες που μεταδίδει το συνεργείο της ΕΡΤ, ακόμη κάποια διαμερίσματα καπνίζουν, ενώ όλη η μπροστινή πλευρά του κτηρίου έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Στη συγκεκριμένη πολυκατοικία έγιναν 48 απεγκλωβισμοί. Πρόκειται για το τέταρτο κτήριο που χτυπήθηκε σήμερα στο Κίεβο. Γενικός αντιαεροπορικός συναγερμός έχει σημάνει στην Ουκρανία και απαγόρευση κυκλοφορίας 36 ωρών στο Κίεβο.

“Με κάποιους που μιλήσαμε, μας είπαν ότι τους απεγκλώβισε κλιμακοφόρο όχημα της πυροσβεστικής” αναφέρει η απεσταλμένη της ΕΡΤ Ευτυχία Πενταράκη. Όπως μεταδίδει ηλικιωμένος κατάφερε να κατέβει μόνος του από τη σκάλα παρά τους πυκνούς καπνούς, πιασμένος από την κουπαστή της σκάλας.

Τέσσερα κτήρια χτυπήθηκαν στο Κίεβο σήμερα. Μία πολυκατοικία 10 ορόφων , στην περιοχή Ποντόλ, όπου ευτυχώς δεν υπήρξαν εκεί θύματα, παρά μόνο κάποιοι ελαφρείς τραυματισμοί, καθώς και άλλα δύο διώροφα κτήρια όπου σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

Στις 5 τα ξημερώματα πολύ δυνατές εκρήξεις αναστάτωσαν τους κατοίκους από δύο πολύ δυνατές εκρήξεις που είχαν στόχο κτήριο τα γραφεία εταιρείας που κατασκευάζει αεροπορικό στρατιωτικό υλικό στο κέντρο του Κιέβου, του οποίου η πίσω πλευρά ισοπεδώθηκε.

Αποστολή – Κίεβο: Ευτυχία Πενταράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος