Απειλεί με “λουκέτο” το πρωτάθλημα ο υφυπ. Αθλητισμού κ. Κοντονής (vid)

Την απειλή ότι αν προκύψουν κι άλλα κρούσματα βίας στα γήπεδα θα διακόψει το πρωτάθλημα εξαπέλυσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής σε συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τα μέλη του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκα. Ο κ. Κοντονής ήταν αυστηρός προς τα μέλη της Σούπερ Λίγκα λέγοντάς τους χαρακτηριστικά: “Δεν αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας, δεν κάνετε τίποτα“.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υφυπουργού στη ΓΓΑ και χωρίς την παρουσία του Παναθηναϊκού ο κ. Κοντονής τόνισε μεταξύ άλλων:

Είμαστε στο όριο και θα διακόψουμε το πρωτάθλημα! Είναι το μόνο όπλο που μένει να χρησιμοποιήσουμε και αν χρειαστεί θα το κάνουμε. Δεν υπάρχει άλλη λύση, αν δεν εφαρμοστούν οι κανονισμοί από τους διαιτητές, οι νόμοι απ΄τα αρμόδια όργανα και επαναληφθούν κρούσματα βίας θα διακόψω το πρωτάθλημα. Πρέπει να συνεργαστείτε και εσείς με την Πολιτεία και να επεμβαίνετε πιέζοντας την ΕΠΟ καθώς υπάρχει το αυτοδιοίκητο. Το ποδόσφαιρο αυτοκαταστρέφεται. Να δουλέψουμε όλοι μαζί για το καλό του ποδοσφαίρου, την εξομάλυνση και την εξυγίανσή του. Δεν αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας. Δεν κάνετε τίποτα“.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε επίσης απ΄τις ομάδες να βοηθούν την Αστυνομία για να απομακρυνθούν απ΄τα γήπεδα τα ταραχοποιά στοιχεία και να αναθεωρήσουν τον πειθαρχικό κώδικα εντός του γηπέδου.

Μποροβήλος: “Και η Σούπερ Λίγκα έχει προτάσεις για την αντιμετώπιση της βίας”

Αμέσως μετά την δήλωση Κοντονή προς τα μέλη της Σούπερ Λίγκα, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γιώργος Μποροβήλος είπε ότι και η Σούπερ Λίγκα έχει προτάσεις για την αντιμετώπιση της βίας και ότι τελικά θα βάλουν νερό στο κρασί τους οι παράγοντες του ποδοσφαίρου και θα προσπαθήσουν να βρεθεί μία λύση, έστω μια χρυσή τομή στην οποία να συμφωνούν όλοι οι παράγοντες. Δεν θέλησε ο κ. Μποροβήλος να πάρει θέση για τις ανακοινώσεις του Παναθηναϊκού σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο, ενώ για τα θέματα της διαιτησίας και του Πειθαρχικού Κώδικα άπτονται των ζητημάτων της ΕΠΟ και θα έχει συζήτηση για το θέμα αυτό με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος