Την αποσύνδεση της τιμής φυσικού αερίου από την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας επιδιώκει ο Σάντσεθ με περιοδεία του σε 8 ευρωπαϊκές χώρες

ανταπόκριση από τη Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

Την αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας επιδιώκει με πρωτοβουλία της η Ισπανία και για τον λόγο αυτό ο Πέδρο Σάντσεθ ξενικά περιοδεία σήμερα και μέχρι τις 22 Μαρτίου σε 8 ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτό που σκοπεύει η Ισπανία είναι να ανταποκριθεί σε αυτήν την ενεργειακή κρίση αποσυνδέοντας τις τιμές του φυσικού αερίου από τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας -κάτι που έχει περιγράψει ως πιο σημαντικό από τη μείωση των φόρων- να πραγματοποιήσει κεντρικές αγορές σε αγορές χονδρικής και να αναπτύξει όσο το δυνατόν περισσότερο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και τις ενεργειακές διασυνδέσεις με την Ευρώπη.

Από σήμερα ο Σάντσεθ θα έχει σειρά επαφών με 8 ευρωπαίους πρωθυπουργούς στην Μπρατισλάβα (Σλοβακία), Βουκουρέστι (Ρουμανία), Ρώμη (Ιταλία), Βερολίνο (Γερμανία) και το Δουβλίνο (Ιρλανδία).

Στη συνάντηση της Ρώμης παίρνουν μέρος εκτός από τον Μάριο Ντράγκι και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα αλλά και της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης (με τηλεδιάσκεψη).

Πηγές της Μονκλόα επισημαίνουν ότι ο στόχος της περιοδείας είναι η αναζήτηση συμμάχων που να στηρίξουν την ισπανική πρόταση. Και όπως επισημαίνουν διαπιστώνουν μεγαλύτερη σύγκλιση με την Ιταλία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία και πολύ λιγότερη από την Γερμανία, η οποία εξαρτάται περισσότερο από το ρωσικό αέριο. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η επίσκεψη της Φον ντερ Λάιεν στη Μαδρίτη την περασμένη εβδομάδα είχε τον ίδιο προσανατολισμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος