Αδικαιολόγητη η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, σύμφωνα με Έλληνα ιστορικό (video)

O ερευνητής της Ουκρανικής και Ρωσικής Ιστορίας, Γιάννης Καρράς μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» για τον πόλεμο μεταξύ των δύο κρατών που συνεχίζεται σήμερα για 23η ημέρα, λέγοντας ότι «δεν είναι στρατιωτική επιχείρηση, αλλά πόλεμος. Και αυτό είναι ολοφάνερο».

«Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε επίθεση μίας χώρας σε μία άλλη χώρα με πάρα πολλά θύματα. Αυτή η επίθεση δεν δικαιολογείται ούτε νομικά, ούτε ηθικά», ανέφερε ο κ. Καρράς ο οποίος έχει ζήσει πολλά χρόνια στη Ρωσία και έχει μελετήσει την ιστορία των δύο κρατών.

Ρωσικά ΜΜΕ και αφηγήσεις υπέρ του πολέμου

Σύμφωνα με τον κ. Καρρά αυτή την στιγμή δεν ξέρουμε πραγματικά ποια είναι η δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. «Οι όποιες δημοσκοπήσεις βγαίνουν από τη Ρωσία δεν βγαίνουν μέσα από ένα σύστημα ελεύθερης έκφρασης απόψεων» ανέφερε ο ερευνητής κάνοντας λόγο για τις αυστηρές κυρώσεις που έχουν όσοι αντιτίθενται στον πόλεμο της Ρωσίας.

Αδικαιολόγητη η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, σύμφωνα με Έλληνα ιστορικό (video)

«Όσοι θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα για τον εαυτό τους δεν πρέπει να δηλώσουν ότι είναι ενάντια στον Πούτιν ή στον πόλεμο. Δεν ξέρουμε πόσοι υποστηρίζουν τον Πούτιν και πόσοι εναντιώνονται σε αυτόν. Αυτό θα το δείξει η ιστορία», συμπλήρωσε

Mεταφράζοντας τους κύριους τίτλους του «lenta.ru», μίας από τις δημοφιλέστερες ειδησεογραφικές σελίδες στη Ρωσία, ο κ. Καρράς εξήγησε ότι οι Ρώσοι πολίτες πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης και κρατικής προπαγάνδας.

Μιλώντας για το  αμφιλεγόμενο «Τάγμα Αζοφ» και τη δράση του στην Ουκρανία τόνισε ότι πλέον είναι ένα επίσημο μέρος του ουκρανικού στρατού.

«Πλέον μιλάμε για μια επίσημη στρατιωτική μονάδα. Δε νομίζω ότι οι ισχυρισμοί περί φασισμού ευσταθούν. Εκεί που μπορεί να υπάρξει μια συζήτηση είναι πώς εθνικοποιείται και γιατί υπάρχει ένας αυξανόμενος εθνικισμός που χαρακτηρίζει και τη Ρωσία και την Ουκρανία», είπε και πρόσθεσε ότι «αυτό δεν δικαιολογεί την επίθεση μίας χώρας σε μία άλλη χώρα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος