“Τα συσσίτια της Κατοχής” στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Χίου – Παρουσίαση στην εκπομπή “Περίμετρος”

Τα αρχεία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χίου δίνουν πολύτιμες πληροφορίες για τα παιδικά συσσίτια που προσφέρονταν στα σχολεία Βουνακίου, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.

Στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Περίμετρος» τη Δευτέρα 21/3 στο πρώτο μέρος (10-11 το πρωί), θα φιλοξενηθεί ο Μιχάλης Μελαχροινούδης- δάσκαλος, Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χίου, Δρ. Πανεπιστημίου Κρήτης.
“Τα συσσίτια της Κατοχής” στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Χίου – Παρουσίαση στην εκπομπή “Περίμετρος”
Ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου κ. Μελαχροινούδης κατά την περίοδο της 1ης και 2ης καραντίνας λόγω πανδημίας, έβαλε σε τάξη το αρχείο του σχολείου που αποδείχθηκε ιδιαίτερα πολύτιμο, το οποίο και παρέδωσε στα Γενικά Αρχεία του Κράτους.

“Τα συσσίτια της Κατοχής” στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Χίου – Παρουσίαση στην εκπομπή “Περίμετρος”
Καρπός της τάξης και της παράδοσης του Αρχείου του σχολείου αποτέλεσε η εργασία “Λειτουργία των συσσιτίων κατά την Γερμανικήν κατοχήν», ως ένας φόρος τιμής στις κοινότητες Βουνακίου- Φρουρίου Χίου. Η εργασία περιλαμβάνεται στον 13ο τόμο του περιοδικού “Φιλολογική Χίος” που κυκλοφορεί και την οποία και θα παρυσιάσει στην «περίμετρο» ο Μιχάλης Μελαχροινούδης.
Να σημειώσουμε ότι μαθητικά συσσίτια υπήρχαν και πριν τον πόλεμο, μετατράπηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου σε λαϊκά, με σκοπό την «εξασφάλισις της απαραιτήτου δια την ζωήν τροφής, εις εκείνους, οι οποίοι λόγω της εμπολέμου καταστάσεως ή εξ οιουδήποτε λόγου δεν δύνανται εξ ιδίων πόρων να πράξουν τούτο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος