Γ. Κρασσάς, αντιστράτηγος ε.α: Θα δυσκολευτούν οι Ρώσοι σε Οδησσό και Κίεβο – Έχουν διασπορά δυνάμεων

Διασπορά των ρωσικών δυνάμεων στα μέτωπα του πολέμου στην Ουκρανία διαπιστώνει ο Γιάννης Κρασσάς, αντιστράτηγος ε.α μιλώντας στην εκπομπή “ΕΡΤ Σαββατοκύριακο” γεγονός που σημαίνει, όπως ανέφερε, ότι “αδυνατίζουμε την ισχύ μας εκεί που ενεργούμε”. Όπως φάνηκε και από την Μαριούπολη, όπου χρειάστηκε 25 ημέρες για να μπουν στην πόλη, “οι Ρώσοι θα πληρώσουν πολύ ακριβά κάθε μέτρο εδάφους που καταλαμβάνουν” σημείωσε και εξήγησε διεξοδικά γιατί εκτιμά ότι θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα στην Οδησσό και στο Κίεβο.

“Εάν γίνει αποβατική επιχείρηση στην Οδησσό από τον ρωσικό στόλο -έξι αποβατικά σκάφη τα οποία έχουν συνολικά μεταφορική ικανότητα για 40 άρματα και 2.000 πεζοναύτες – θα χρειαστούν την συνδρομή και των χερσαίων δυνάμεων των Ρώσων, που όμως εκτίμησε πως “δεν επαρκούν”

“Σε περίπτωση που αποτύχει η επιχείρηση, θα έχει δυσμενή εντύπωση τόσο για τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας όσο και για τον ίδιο τον Πούτιν” σημείωσε.

Όσο για το Κίεβο, το οποίο όπως ανέφερε είναι σε έκταση όσο το νησί της Κεφαλλονιάς, ανατολικά στα ρωσικά στρατεύματα έχει μπει φραγμός στα 60 χιλιόμετρα, στο Brovary από τις Ουκρανικές δυνάμεις, δυτικά οι Ρώσοι είναι πιο κοντά στην πόλη και νότια το πεδίο είναι ανοιχτό. “Οι δυνάμεις που είναι εδώ των Ρώσων  είναι δύσκολο να ενεργήσουν και να καταλάβουν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας” εκτίμησε.

Ένας από τους στόχους που ήταν η ανατροπή της κυβέρνησης της Ουκρανίας “η αποναζιστικοποίηση σύμφωνα με τους Ρώσους” προφανώς τώρα ύστερα από 25 ημέρες είναι δύσκολο να επιτευχθεί, σημείωσε ο κ. Κρασσάς.

“Φαίνεται ότι τα επιχειρησιακά σχέδια των Ρώσων έχουν καθυστερήσει και το γεγονός ότι χρησιμοποίησαν υπερηχητικό πύραυλο δείχνει ότι πλέον βάζουν και τα πιο σύγχρονα όπλα στη μάχη” ανέφερε.

Όπως εξήγησε ένας τέτοιος πύραυλος είναι πρακτικά αδύνατον να εντοπιστεί και να εγκλωβιστεί από τα ραντάρ και να αντιμετωπιστεί από τα αντιαεροπορικά συστήματα.

“Στα μικρά και μεσαία ύψη είναι δύσκολο να εμφανιστεί η αεροπορία των Ρώσων, γιατί οι Ουκρανοί έχουν τα συστήματα για να τους αντιμετωπίσουν” εξήγησε την απουσία ρωσικών μαχητικών στα μέτωπα του πολέμου.

Σε πολέμους έχουν γίνει οι πιο τρελές ανατροπές” σημείωσε “αυτή τη στιγμή τα ρωσικά στρατεύματα δεν πολεμάνε τα ουκρανικά αλλά ολόκληρο τον ουκρανικό λαό. Δεν έχει τελειώσει τίποτε. Μην υποτιμούμε τον παράγοντα άνθρωπο και τα μέσα που δίδονται αφιδώς στους Ουκρανούς”

” Στον πόλεμο δεν έχει σημασία το ξίφος που κρατάς. Έχει σημασία η καρδιά που κρατάει το ξίφος” υπογράμμισε.

Πηγή: ΕΡΤ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος